Štimac
AP Photo/Lefteris Pitarakis
Štimac

AP Photo/Emrah Gurel

Štimac, Foto: AP Photo/Emrah Gurel

* Vladimir Štimac je završio svoju reprezentativnu karijeru

* Osvojio je srebro na prethodnom svetskom prvenstvu 2014. godine održanom u Španiji

* Osovjio je srebrnu medalju i na OI u Riu 2016. godine

Vladimir Štimac je poslednjih godina bio personifikacija borbe za dres nacionalnog tima. Momak koji je uvek davao sve od sebe i kada je bio na terenu, a još češće kada je bio na klupi.

Dragan Milosavljević propušta Mundobasket u Kini!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 17.08.2019. 11:28 - 17.08.2019. 11:49 Šteta! Dragan Milosavljević, Foto: ALO!/Vladimir Marković * Mundobasket je na programu 31. avgusta * Srbije se nalazi u grupi sa Italijom, Portorikom i Angolom * Doživeo je povredu na meču sa Turskom Bek košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Milosavljević nažalost će morati da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini zbog povrede kolena.

Zato razlog za obožavanje ovog momka koji je završio reprezentativnu karijeru nikada nije bio vezan za statistiku.

On je uoči Mundobasketa razgovarao za Mozzart Sport, kako navodi ovaj portal, gotovo sa suzama u očima poručio.

„Treba da pustimo te momke da se oni sami bore. Bez pritiska medija i javnosti. Zlato? Pa ja bih to najviše voleo. Da mi neko kaže, e bićemo prvaci sveta, ali da ti ‘rikneš’, ja bih rekao – može, nema problema. To zvuči, onako, loše. Ali ja, eto, to toliko volim“, rekao je Štimac.

Inače, prilično je optimističan.

„Da, ovo je naša najjača ekipa u poslednjih 20 godina. Imam pozitivne misli, znam kako će Sale da napravi sve to. Ali mi imamo i ono što 99 odsto drugih košarkaških zemalja nema. A to je, šta? Porodica”, kaže Štimac.

PROČITAJTE JOŠ:

On je, između ostalog, rekao i da jednog igrača jedva čeka da vidi na terenu.

„Jokića jedva čekam da vidim. Gledao sam ga ove sezone dosta, pratio sve… Takav igrač ne postoji. Na istoj smo poziciji, pa gledaš šta ti imaš, šta on ima… A on ima nešto što niko nema. Ma vanzemaljac. Plejmejker zarobljen u telu centra. Odličan igrač… Očekujem dosta i od Bjelice, Bogdana… Svi će da se podrede kolektivu i reprezentaciji“, uveren je Štimac.

„Druge reprezentacije me apsolutno, ali uopšte ne zanimaju“, dodao je.

BONUS VIDEO:

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket