Bogdanović, Teodosić
Blic/Marko Metlaš
Milan Gurović

Blic/Marko Metlaš

Milan Gurović, Foto: Blic/Marko Metlaš

Reprezentacija Srbije je završila na petom mestu na proteklom ''Mundobasketu'' u Kini, a ako nekome ne bi trebalo bilo šta da se prigovori zbog neosvojene medalje, to je naš najbolji igrač na ovom takmičenju Bogdan Bogdanović.

On je u potpunosti opravdao očekivanja, možda ih čak i nadmašio nemilosrdno rešetajući protivničke koševe.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac Milan Gurović, istaknuti član generacije koja je 2002. godine u Indijanapolisu postala prvak sveta, smatra da i pored svega što je Bogdanović pokazao u Kini, bek Sakramento Kingsa - ''nije lider''.

Srbija - Amerika

ALO!/Marko Metlaš

Srbija - Amerika, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Objasnio je i zbog čega tako misli.

''Svi pričaju Bogdan Bogdanović lider, po meni nije. On je odličan igrač, fenomenalan šuter, najbolji igrač. Ali, nisi ti lider samo na terenu, nego i van terena. Daj malo podvikni na tajmautu, drekni, nateraj ih da se probude. To je lider", priča Gurović, zatim se osvrnuvši na prvog kapitena tima.

Francuzi gube trofej, nađena im "droga", misteriozne supstance koje su žvakali pre pobede nad "kockastima"

AUTOR: Kurir/S.M. DATUM I VREME: 23.09.2019. 20:15 Ovo je zatreslo fudbalsku planetu. Francuska Hrvatska, Foto: EPA,AP PSŽ i reprezentacija Francuske nalaze se pod istragom Svetske antidoping agencije (WADA), jer su njihovi fudbaleri uoči utakmica žvakali sumnjive žvake.

"Tu je falio Teodosić, on zna da priča, da drekne ako treba. Ne možeš svaku utakmicu da daš 30, svaka čast, ali nekako je Bogdan miran. On je mašina, on je dečko fantastičan, najbolji šuter u poslednjih 20-30 godina. Ali, da bi bio lider treba da priđeš igraču da mu kažeš nešto, da ga udariš po dupetu, da ga pokreneš. Kad je tajm-aut, da se skupe svi... To je lider, lider koji priča'', objašnjava Gurović u razgovoru za ''Meridian TV''.

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević posle poraza u "večitom derbiju"