Bogdan Bogdanović
KSS
Bogdan Bogdanović

KSS

Bogdan Bogdanović, Foto: KSS

* Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra

* Srbija je u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima

* Bogdanović je susret završio kao najfikasniji u srpskom timu sa 18 poena

Bek košarkaške reperezentacije Srbije Bogdan Bogdanović bio je zadovoljan svojim izdanjem u pripremnom meču protiv Litvanije, a istakao je i da uigranost rivala ne može da bude opravdanje za prikazanu igru srpskog tima.

"Dobar i kvalitetan protivnik, oni su dosta uigraniji od nas. Imali su nekoliko dobrih prijateljskih utakmica, dok smo mi imali jedan-dva treninga pre ovoga. Vidi se da su uigrani i zato nam je i bilo teže da igramo prvih par minuta, bile su teške noge, prva utakmica… Nije pravdanje, ali tako smo izgledali. Imamo vremena da se spremimo i da se uigramo", rekao je Bogdanović novinarima posle meča.

Bjelica bez straha uz ovakvu ekipu!

AUTOR: tanjug/M.D. DATUM I VREME: 11.08.2019. 08:11 Mundobasket je na programu od 31. avgusta Nemanja Bjelica, Foto: KSS * Selekcija Srbije ostvarila je pobedu od 72:68 u uzbudljivoj završnici meča sa Litvanijom * Bjelica je istakao da ovu ekipu krasi hemija i timski duh, ali i kvalitet * Osvrnuo se i na povredu Teodosića Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica rekao je da je meč sa Litvanijom bio prava provera za nacionalni tim.

Bogdanović je upitan i kako će tim gradi hemiju u timu.

"Treningom, komunikacijom posle treninga, druženjem, kao što smo radili i svih prethodnih godina".

Bogdan Bogdanović

KSS

Bogdan Bogdanović, Foto: KSS

Bek Sakramento Kingsa bio je zadovoljan svojim izdanjem na sinoćnjem meču, pošto je susret završio kao najfikasniji u srpskom timu sa 18 poena.

"Bilo je dobro, radim na svom napretku i podižem svoj kvalitet igre i biće samo bolje", rekao je on.

Dok se u Areni igrao basket, publika uživala u lepim čirlidersicama kraj parketa (VIDEO)

AUTOR: Alo!/N. L. DATUM I VREME: 11.08.2019. 07:58 - 11.08.2019. 08:08 Malo se gledao basket, malo atraktivne čirlidersice navijačice, Foto: printscreen Košarkaški spektakl u "Areni", na meču Srbija - Litvanija (72:68), začinile su čirlidersice u izazovnoj žutoj opremi. AUTOR: Alo.rs/V. Zogović DATUM I VREME: 10.08.2019. 23:59 Srbija je slavila rezultatom 72:68.

Zahvalio se publici koja je u velikom broju došla u beogradsku Štark arenu.

"Bilo je lepo igrati ovde, kao i uvek. Mi smo zemlja košarke i to vraćamo košarci svaki put kada igramo ovde", rekao je Bogdanović i osvrnuo se na meč sa istim rivalom u ponedeljak u Litvaniji.

"Mi bismo mogli da odigramo sigurno bolje, a oni na domaćem terenu još bolje i agresivnije nego ovde. I oni su zemlja košarke, za igrače je možda lepše i izazovnije kada se igra na strani", zaključio je Bogdanović.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića