Navijači Litvanije
fiba.com
Navijači Litvanije

fiba.com

Navijači Litvanije, Foto: fiba.com

Litvanija je posle Grčke izrazila želju da bude domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine, prenosi specijalizovani košarkaški sajt Jurohups.

Bogdanović zaintrigirao javnost: "Možda je krivica moja" (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 16.09.2019. 10:51 Posle fenomenalnog učinka na Svetskom prvenstvu u Kini, Bogdan Bogdanović je zaintrigirao javnost objavom na društvenim mrežama. Foto: ALO!/Marko Metlaš Bogdan Bogdanović je na tek završenom Mundobasketu u Kini bio najbolji strelac takmičenja, a izabran je i za člana najbolje petorke.

Litvanci, na čelu sa predsednikom Saveza legendarnim Arvidasom Sabonisom, spremni su da izdvoje tri miliona evra, koliko će da iznose ukupni troškovi organizacije.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) traži ponude od 2,3 miliona evra i četiri domaćina turnira na kome će pobednici izboriti olimpijsku vizu, uz učešće i Srbije. Pored tri pomenute reprezentacije sigurni su još Brazil, Kanada, Češka, Dominikanska republika, Nemačka, Italija, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Tunis, Turska i Venecuela.

PROČITAJTE JOŠ:

Kvalifikacioni turniri igraju se u junu sledeće godine, a za sada nije poznato da li će Srbija aplicirati za organizaciju, kao što je dobila pred Olimpijske igre u Riju. Prijave su do novembra, a konačna odluka FIBA biće u martu 2020.

BONUS VIDEO:

Đorđević o pobedi protiv Češke i učinku Bogdana Bogdanovića!