Košarkaši Hrvatske
AP Photo/Lefteris Pitarakis
Košarkaši Hrvatske

AP Photo/Lefteris Pitarakis

Košarkaši Hrvatske, Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Košarkaški savez Hrvatske podneće kandidaturu FIBA za organizaciju kvalifikacionalnoj turnira za plasman na Olimpijske igre i biće konkurent Srbiji, prenosi "Večernji list".

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se navodi, Vlada Hrvatske dala je garancije da isplati 2,3 miliona švajcarskih franaka kako bi tamošnji Savez konkurisao za domaćinstvo.

Pored Srbije i Hrvatske kandidaturu za ukupno četiri turnira podneće Litvanija, Grčka, Poljska, Kanada i Venecuela, a možda i Rusija i Slovenija.

"Večerni list" dao je i zanimljivu ocenu šansi Srbije za dobijanje turnira drugi put u nizu, nakon što je pred Olimpijske igre u Riju održan u Beogradu.

"S obzirom na to da su 2016. uoči Rija bili domaćini kvalifikacija, teško nam je verovati da bi Srbi mogli opet da dobiju taj turnir. No, oni imaju jak lobi u svetskoj FIBA, pa ni to nije isključeno", navodi taj list.

Jokić započeo pripreme pred novu sezonu, ali se svi pitaju za koji sport?! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 26.09.2019. 10:27 - 26.09.2019. 10:38 Jedinstveno opušteni Nikola Jokić. Nikola Jokić igra stoni tenis, Foto: Printscreen Twitter / T.J. McBr Za Nikolu Jokića se ne može reći da je tipični predstavnik moderng sporta.

Hrvati su izabrali grad Split i modernu arenu Spaladijum, otvorenu 2008. godine sa kapacitetom 10.941 mesta.

Kvalifikacioni turniri igraju se od 6. do 12. jula, a FIBA će odluku o domaćinima doneti 15. novembra.

BONUS VIDEO:

Srećko Lisinac za Alo govori o dočeku i teškom turniru koji predstoji u januaru!