Nikola Jokić i Aleksandar Đorđević
A. Dimitrijević
Nikola Jokić i Aleksandar Đorđević

A. Dimitrijević

Nikola Jokić i Aleksandar Đorđević, Foto: A. Dimitrijević

* Srbija je u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima

* Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta

* Naredni pripremni meč Srbija igra sa Finskom u Zrenjaninu 8. avgusta

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, poslednji će se priključiti reprezentaciji Srbije u pripremama za Mundobasket. Jokić bi trebalo da se priključi "orlovima" posle pripremnog meča sa Finskom u Zrenjaninu 8. avgusta.

Centar Denver Nagetsa biće poslednji NBA igrač koji će doći na pripreme, pošto su od ranije tu već Boban Marjanović i Nemanja Bjelica, a, kako se navodi, u utorak počinju da treniraju i Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. Podsetimo, NBA igrači imaju pravo da treniraju sa reprezentacijom samo 28 dana pred početak prvenstva.

Dobre vesti dolaze i vezano za Vasilija Micića, koji nije zadobio ozbiljnu povredu u nedelju uveče u Čačku tokom prve utakmice reprezentacije Srbije ovog leta. Plejmejker "orlova" dobio je udarac u mišić i pao na parket, posle čega je šepajući napustio pripremni meč sa košarkašima Borca, ali posledica nije bilo, pa je 25 - godišnji Kraljevčanin bez problema odradio prvi naredni trening.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija se posle duela sa Finskom sastaje sa Litvancima, prvo 10. avgusta u Beogradu, a zatim dva dana kasnije u Kaunasu. Posle toga sledi put u Atinu, na "Akropolis kup", gde će "orlovi" odmeriti snage sa Turskom, Italijom i Grčkom od 16 - 18. avgusta, a zatim se putuje za Kinu. Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a Srbija je u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...