AMerika - Španija
twitter/BR_NBA
AMerika - Španija

twitter/BR_NBA

AMerika - Španija, Foto: twitter/BR_NBA

* Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra

* Trenerer SAD, Greg Popovič se suočava sa mnogo otkaza

* Mnogi potcenjuju snagu Amerike

U prvom zvaničnom pripremnom meču za Mundobasket koji se održava u Kini, reprezentacija SAD u Anahajmu je pobedila Španiju sa 90:81.

Pojavio se snimak Milosavljevića posle meča, poznate i šanse za put u Kinu! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 17.08.2019. 10:27 Ne sluti na dobro! Dragan Milosavljević, Foto: Alo/V.Marković * Košarkaška reprezentacija Grčke domaćin je Akropolis kupa * Mundobasket je na programu 31. avgusta * Srbije se nalazi u grupi sa Italijom, Portorikom i Angolom Košarkaška reprezentacija Srbije u petak je savladala Tursku u prvom meču na Akropolis kupu.

Posle prve četvrtine, na krilima osam poena Midltona, Amerika je vodila sa 31:20, Španci su se borili ali nisu uspeli da priprete protivniku i da učine utakmicu neizvesnom. 

Novi plejmejker Boston Seltiksa, Kemba Voker, predvodio je Amerikance sa 11 poena, 6 skokova i 8 asistencija, a zajedno sa saigračem Bogdanovića i Bjelice, Dieronom Foksom nametnuo je brz ritam igre na koji rival nije mogao da uzvrati.

Najveće šanse da ga Sale ne povede u Kinu ima ON! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 17.08.2019. 10:00 Teodosić je zbog povrede najveća enigma naših sugrađana. Aleksandar Saša Đorđević, Foto: Vladimir Markovic Još samo dve nedelje ostale su do početka sportskog događaja koji Srbija sa nestrpljenjem očekuje, Svetskog prvenstva u košarci. Uskoro ćemo saznati u kom će tačno sastavu Srbija nastupiti na Mundobasketu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Donovan Mičel sa 13 poena, a Kris Midlton dodao je 12 (3ast). Amerikanci su stvorili veliki broj otvorenih šuteva i pogodili su 11 od 19 trojki.

Mark Gasol je bio najefikasnije kod Španaca sa 19 poena, dok je Riki Rubio odigrao odličnu rolu sa 16 poena, 7 asistencija i 5 ukradenih lopti.

"Ova utakmica je bila poput krštenja za nas. Prvi put se reprezentacija našla u ovom sastavu, sa ovim stručnim štabom. Bilo je ovo dobro iskustvo. Zadovoljan sam kako smo igrali u nekim aspektima. Siguran sam da ćemo da nastavimo da napredujemo. Španija je bila odlična u napadu, što je primer koji treba da sledimo" - rekao je Greg Popovič

Ekipa Grega Popoviča sada putuje u Australiju, gde će odigrati još tri pripremna meča.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Alo! U Kopenhagenu: Trening fudbalera Crvene zvezde na “Parken” stadionu