Miloš Teodosić
Tanjug/Tanja Valić
Miloš Teodosić

Tanjug/Tanja Valić

Miloš Teodosić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

* Miloš Teodosić nije otputovao sa reprezentacijom u Kinu

* Biće na terapijama u Bolonji

* Teososić se povredio na meču sa Litvanijom u "Areni"

Košarkaški klub Virtus iz Bolonje saopštio je da njihov igrač Miloš Teodosić neće igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

U saopštenju se navodi i da je selektor reprezentacije Srbije i trener Virtusa Aleksandar Đorđević obavestio srpsku javnost o stanju povrede kapitena, rekavši da će plejmejker 99 odsto propustiti SP.

Suze su same potekle: "Vidimo se ludaci, srećno!" (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 20.08.2019. 16:59 Velika šteta zbog povrede! Dragan Milosavljević, Foto: twitter/scentrala * Mundobasket je na programu od 31. avgusta * Danas su reprezentativci Srbije krenuli put Kine * Povrede na pripremama su doživeli Teodosić i Milosavljević Košarkaška selekcija Srbije 20.

Izvršni direktor Virtusa Luka Baraldi zahvalio se Košarkaškom savezu Srbije na stalnoj komunikaciji koju su imali.

Miloš Teodosić

twitter/fersudeniz

Miloš Teodosić, Foto: twitter/fersudeniz

"Želeo bih da se zahvalim predsedniku Daniloviću, treneru Đorđeviću i profesoru Radovanoviću na njihovoj osetljivosti i spremnosti. Znamo dobro šta Miloš predstavlja u Srbiji i u reprezentaciji, i zbog toga nam je veoma žao što nije u Kini, ali zdravlje i oporavak igrača je uvek na prvom mestu, i to ćemo učiniti i mi", rekao je Baraldi.

Dodaje se da će Teodosić ostati u Evropi kako bi dalje lečio povredu zadobijenu 10. avgusta na meču protiv Litvanije u beogradskoj Štark areni.

Danas važan momenat za košarkaše Srbije! Kreće se

AUTOR: F. J. DATUM I VREME: 20.08.2019. 10:00 Prema najavama, Đorđević će zbog povređenih igrača krenuti u Aziju sa 12 igrača, iako je želeo da u avionu ima 14 aduta Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Foto: Alo/Vladimir Marković Evropo, do viđenja, Kino, dobar dan!

"Teodosić će narednih dana biti u Bolonji na raspolaganju stručnom štabu i medicinskom timu Virtusa, istovremeno nastavljajući terapije u tamošnjem Izokinetičkom centru. Imamo brojne slučajeve povređenih vrhunskih igrača, potrebna nam je velika pažnja zbog sve opterećenijeg kalendara. Previše je povreda i veliki igrači moraju biti zaštićeni, jer su oni glavni glumci predstave", ističe se u saopštenju Virtusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Košarkaši Srbije danas su otputovali u Kinu, gde će pre početka SP imati još tri provere, a rivali će im biti Italija, Francuska i Novi Zeland.

BONUS VIDEO

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom