Jokić, Gurović, Skola
EPA/Alex Plavevski
Milan Gurović

Blic/Marko Metlaš

Milan Gurović, Foto: Blic/Marko Metlaš

Milan Gurović, nekadašnji reprezentativac Srbije, nije mogao da odgovori na pitanje da li je uspeh ili neuspeh peto mesto na Mundobasketu.

"Zavisi iz kog ugla se gleda. Mi smo možda razmazili naciju u poslednjih 20-30 godina. Naši navijači su navikli na odličja. Ali treba da shvatimo da smo mala i ponosna država, sa velikim srcem. Na poslednja tri tkamičenja smo imali tri odličja, to je veliki uspeh srazmerno broju stanovnika", rekao je Gurović za TV Prva.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je u četvrtfinalu izgubila od Argentine, koju je do trijumfa predvodio 40-godišnji Luis Skola.

"Ja to gledam na jedan loš dan. Iznervirao sam se zbog Argentine, jer je jedan Luis Skola, koji ima 40 godine, imao više energije nego svi naši centri zajedno. To je nedopustivo u četvrtfinalu, to je borba za "život i smrt". Možeš da imaš loš dan, da te ne ide u napadu, ali moraš da igraš odbranu i da imaš energiju", kazao je Gurović i dodao:

"Da li uspeh ili neuspeh? Neka ostane znak pitanja".

Luis Skola, Nemanja Bjelica

AP/Ng Han Guan

Luis Skola, Nemanja Bjelica, Foto: AP/Ng Han Guan

Naši košarkaši u domovinu se vraćaju kao petoplasirana ekipa, pošto su u utakmicama za plasman od 5. do 8. mesta pobedili Ameriku i Češku.

"Imali smo kvalitet, bilo je prenaduvano u medijima da mora da se osvoji zlato. Oni momci to čitaju posle treninga, čitaju medije. I onda se stvara vrsta pritiska, to je verovatno uticalo na četvrtfinale, koje je najkritičnija tačka".

Gurović je pružio podršku Aleksandru Đorđeviću, koji neće produžiti ugovor sa KSS.

"Njemu je istekao ugovor, treba mu skinuti kapu. Tri srebrne medalje, mnogo nas je zadužio. Možda je red da neko drugi dobije šansu, sad je na KSS da odluči".

Ovo sve menja! Evo šta je uradio i kako je prošao Srbiju! Isplivao video snimak koji je napravio potrese u Argentini (VIDEO)

AUTOR: Blicsport/S.M. DATUM I VREME: 15.09.2019. 09:11 - 15.09.2019. 09:28 Veliki igrač. Luis Skola, Nemanja Bjelica, Foto: AP/Ng Han Guan Luis Skola, junak košarkaške reprezentacije Argentine, izuzetno je ponosan na saigrače. Skolina Argentina napravila je najveću senzaciju plasiravši se u finale Svetskog prvenstva, u kome će verovatno imati simpatije već dela naše zemlje i pored toga što su nas upravo "gaučosi" izbacili u četvrtfinalu.

Gurović se osvrnuo i na Amerikance, koji, kako kaže, imaju drugačije razmišljanje. Za njih je ovo žrtva, a za njega i njegove drugare igrati za reprezentaciju je bila čast.

"Mi se nismo žrtvovali. Nama je čast bila da igramo za reprezentaciju i da predstavljamo narod. Nema tu žrtve, to se podrazumeva. S drugim mentalitetom ideš, Amerikanci to gledaju drugačije", zaključio je Gurović.

BONUS VIDEO:

Đorđević:Odlazim, vreme je!