Saša Đorđević
printscreen
Saša Đorđević

printscreen

Saša Đorđević, Foto: printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Sjedinjene Američke Države rezultatom 94:89 (32:7, 12:33, 27:28, 23:21) i boriće se protiv pobednika meča Poljska - Češka za peto mesto!

Srbija razbila Amerikance najjačim oružjem, ostaje velika žal za propuštenom šansom! (FOTO + VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Sjedinjene Američke Države! Srbija - Amerika, Foto: ALO!/Marko Metlaš Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Sjedinjene Američke Države rezultatom 94:89 (32:7, 12:33, 27:28, 23:21) i boriće se protiv pobednika meča Poljska - Češka za peto mesto! Fenomenalno su naši počeli utakmicu, Bogdanović je sa četri trojke otvorio utakmicu, a spustili su Amerikance na svega 7 poena!

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević nije bio srećan posle pobede svog tima, a to ne čudi pošto su ispali iz borbe za medalju.

PROČITAJTE JOŠ:

 Veoma emotivno je započeo Đorđević konferenciju za medije, osvrnuo se i na današnjeg protivnika:

"Bila nam je velika želja i sportska dužnost da odigramo na ovaj način. Mi jesmo tim, igramo kao tim, već dugo radimo zajedno. Nekad ide u jednom, nekad u drugom smeru, ali uvek treba insistirati na zajedništvu i igrati košarku zajedno i u porazima i u pobedama. Na tome smo pričali. Trebalo bi da pokažemo sreću posle ovakve utakmice, jer je to ono za šta smo se spremali. Igramo za čast da ispoštujemo takmičenje koje nam je mnogo dalo. Fantastično smo otvorili utakmicu, izvanrednim šutevima sa distance." - rekao je selektor Srbije.

Potom je pričao o svojim igračima ali i osećanjima zbog ispadanja:

"Uvek kad se okreneš setićeš se Kine i SP. Mnogo se stvari izdešavalo od početka, ali videćemo prvom prilikom sve o tome, nema potrebe da ovde tražim razlog, u ovoj atmosferi"

Posle meča selektora Sjedinjenih Američkih Država, Greg Popovič, je rekao Đorđeviću: "Vi ste gomila je*enih gubitnika. Svi smo mi gomila je*enih gubitnika" - našalio se legendarni trener srpskog porekla sa selektorom Srbije, misleći da Srbija i SAD zaslužuju da igraju finale, a Saša Đorđević je potvrdio da je Popovič bio u pravu.

Nakon svega ostaje žal što ovakav spektakl nismo gledali u finalu!

BONUS VIDEO

Maja Ognjenović ekskluzivno otkrila koja joj je najstresnija utakmica u karijeri

 

 

Komentari (2)

Pera Detlic

12.09.2019 16:16

Bice bolje... idemo dalje.

NOVAK

12.09.2019 19:17

@Pera Detlic - ne interesuje me amerikanci a i bas me briga za njih bitno da moja zemlja i srbija pobedila bravo momci