Vlade Divac
AP
Vlade Divac

AP

Vlade Divac, Foto: AP

Igor Kokoškov (47) sve je bliži da na klupi „orlova“ zameni Aleksandra Đorđevića, dojučerašnjeg selektora košarkaške reprezentacije Srbije.

Zna kako se osvaja Evrobasket

Kokoškov se, prema mnogim parametrima, kandiduje za selektora Srbije. Dugo je u NBA ligi, a s reprezentacijom Slovenije je 2017. osvojio Evrobasket. Pre toga bio je pomoćnik selektora u reprezentaciji Srbije i Crne Gore. Danas je asistent u sakramentu treneru Luku Voltonu, a propšle sezone bio je glavni trener Finiks sansa.

Iako se u prvi mah činilo da bi njegovo angažovanje u NBA ligi, kao asistenta trenera Sakramento kingsa, moglo da oteža njegov dolazak na klupu Srbije, prema informacijama kojima „Alo!“ raspolaže - tu neće biti nikakvih problema.

Kokoškov je pokazao spremnost da preuzme Srbiju, ključna će biti odluka njegovih poslodavaca iz Sakramento kingsa, ali s obzirom na to da je tamo generalni direktor Vlade Divac, svi su ubeđeni da se stvar već sada može računati kao gotova! Ostaje samo da sve zainteresovane strane stave dogovor na papir, kako bi Kokoškov bio oslobođen obaveza u Kingsima u vreme početka kvalifikacija za Olimpijske igre, koje počinju između 6. i 12. juna 2020, svega petnaestak dana pre otvaranja Igara u Tokiju.

Igor Kokoškov

AP

Igor Kokoškov, Foto: AP

Poznato je da su Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, i Vlade Divac, generalni direktor Sakramento kingsa, u vrlo dobrim odnosima i da ni na toj relaciji nikakvih prepreka neće biti.

PROČITAJTE JOŠ:

Uostalom, od Sakramenta je teško očekivati da će sledeće sezone dogurati do velikog finala NBA lige koje počinje 4. juna. Ukoliko bi Kinsi stigli do polufinala Zapadne konferencije, s njima bi i dalje bio Kokoškov jer ta serija mečeva kreće 4. maja 2020. Sve ostalo bi se smatralo ozbiljnom senzacijom.

BONUS VIDEO:

Đorđević:Odlazim, vreme je!