Aleksandar Đorđević
ALO Foto: Marko Metlas
Aleksandar Đorđević

ALO Foto: Marko Metlas

Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Poseban akcenat bio je na satnici i kalendaru takmičenja koji je po završetku takmičenja javno kritikaovao i doskorašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Takmičenje je održavano u osam gradova pa su timovi neretko bili primorani na naporna putovanja između utakmica. Takođe, pojedini timovi igrali su dan za danom, a sve to značajno je uticalo da košarkaši ne budu u prilici da pruže svoj maksimum.

Pročitajte još:

Među reprezentacijama koje su lošu organizaciju osetile na svojoj koži je i Srbija koja je pred utakmicu sa Argentinom morala da veći deo dana provede u putu zbog čega "orlovi" nisu bili u prilici da odrade trening.

Posle brojnih žalbi FIBA je donela odluku da primeni promene za sledeći Mundobasket koji će 2023. godine biti organizovan u tri zemlje Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Tunelom su odzvanjale reči od kojih će se svaki zvezdaš naježiti (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 19.09.2019. 17:59 Uprkos porazu u Minhenu, Crvena zvezda je ostavila vrlo dobar utisak na gostovanju Bajernu, a jedan od načina na koji su se motivisali fudbaleri šampiona Srbije danas je osvanuo na klupskom Instagramu. Foto: FK Crvena zvezda Hiljade zvezdaša na tribinama Alijanc arene predstavljalo je vetar u leđa izabranicima Vladana Milojevića.

Četiri grupe, u kojima je po četiri tima, će biti smeštene na Filipinima u Manili i neće morati da putuju nigde do kraja turnira. Dve grupe će biti u Japanu na Okinavi, a preostale dve grupe u Džakarti u Indoneziji. Sledeći šemu iz Kine, ti timovi iz Japana i Indonezije će se seliti samo jednom i to u Manilu na završnu rundu takmičenja od četvrtfinala.

Bonus video: Pesma Delija odzvanja Alijanc arenom