Srbija - Češka
ALO!/Marko Metlaš
Srbija - Češka, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Prvi čovek Sportanda Emilijana Karšija na zvaničnom Tviter profilu napisao je nezvanične podatke koji umnogome interesuju srpskog navijača. Srbija nije uspela da se plasira na Igre putem Svetskog prvenstva, pa će morati da igra kvalifikacije – baš kao i pre tri godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema informacijama koje ima Karšija, do četvrog oktobra biće poznati kandidati, među kojima će verovatno biti Srbija.

"Pričao sam sa predsednikom države da se kandidujemo za domaćinstvo. Imamo apsolutnu podršku države, kako finansijku, tako i organizacionu. O šansama nećemo sada da pričamo, na to smo se već opekli", rekao je Predrag Danilović pre nedelju dana.

Kada se podnese kandidatura, sledi mesec dana iščekivanja, a konačna odluka, koje će četiri države biti domaćini, biće doneta 15. decembra.

Deset dana kasnije na programu je žreb u kojem će biti 24 reprezentacije: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Pored toga, za organizaciju kvalifikacionog turnira potrebno je nešto više od dva miliona evra.

Jokić započeo pripreme pred novu sezonu, ali se svi pitaju za koji sport?! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 26.09.2019. 10:27 - 26.09.2019. 10:38 Jedinstveno opušteni Nikola Jokić. Nikola Jokić igra stoni tenis, Foto: Printscreen Twitter / T.J. McBr Za Nikolu Jokića se ne može reći da je tipični predstavnik moderng sporta.

Na OI već se plasiralo osam ekipa: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD. Dodatne četiri biće poznate posle kvalifikacija, što znači da će samo pobednici kvalifikacionih grupa igrati u Tokiju.

BONUS VIDEO:

Milojević posle utakmice sa Voždovcem