Ekpe Judo
AP Photo/Joel Auerbach
Ekpe Judo

AP Photo/Joel Auerbach

Ekpe Judo, Foto: AP Photo/Joel Auerbach

* Košarkaška reprezentacija Nigerije je vicešampioni Afrike 

* Ekpe Judo, centar reprezentacije Nigerije najveći trag u evropskoj košarci ostavio je u dresu Fenerbahčea

* Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Nigerija igra u grupi sa Rusijom, Argentinom i Južnom Korejom

Ekpe Judo, centar reprezentacije Nigerije, zabrinut je zbog učešća na Mundobasketu, pošto KS Nigerija odbija da im plati put, hranu i ostale stvari.

Bivši igrač Mege "izvisio" u poslednjem trenutku!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 18.08.2019. 16:52 Luvavu neće biti deo francuske reprezentacije na predstojećem prvenstvu sveta u Kini.

Nekadašnji košarkaša Fenerbahčea jedan je od ligera Nigerije, međutim pitanje je u kakvom će raspoloženju vicešampioni Afrike dočekati Svetsko prvenstvo.

"Dragi sportski svete, ostalo je još dve nedelje do početka Svetskog prvenstva, a Sportski savez Nigerije odbio je da dâ novac koji je bio namenjen za treninge, putovanja i hranu! Imamo poseban sastav i verovatno najbolji do sada. Nadam se da će sve uskoro biti rešeno. Inače, nisam iznenađen. Ekpe", napisao je Judo na Tviteru.

Reprezentaciju Nigerije mnogi vide kao favorita iz senke, a FIBA ih je nedavno stavila među top 10, čak i ispred Litvanije.

PROČITAJTE JOŠ:

Predvodi ih pomenuti Ekpe Judo, ali tu su i Al-Faruk Aminu (Portland), Majkl Erik (Baskonija), Džoš Okogi (Minesota), Ike Diogu (preko 200 utakmica u NBA), Alade Aminu, Sten Okoje, Ben Uzoh, Džoš Akojon...

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Nigerija igra u grupi sa Rusijom, Argentinom i Južnom Korejom.

BONUS VIDEO:

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket