Amerika Francuska
EPA Alex Plavevski
Amerika Francuska

EPA Alex Plavevski

Foto: EPA Alex Plavevski

Pobedom nad Amerikom, Francuska je zakazala polufinale protiv Argentine i znatno otežala plasman Srbiji na Olimpijske igre u Japanu 2020. godine.

Uzbudljiv meč protekao je uz mnogo neizvesnosti, a da će biti tvrd orah Francuzi su demonstrirali u drugoj četvrtini u kojoj su stigli do šest poena prednosti. Ipak, rerezentacija Sjedinjenih Američkih Država se probudila u trećoj četvrtini i potpuno preokrenula rezultat.

Rivali su poslednje minute utakmce dočekali izjednačeni, a rezultatska klackalica prevagnula je na kraju na stranu evropskog predstavnika koji je briljantno odigrao poslednja dva minuta.

Najraspoliženiji u redovima "trikolora" bili su Evan Furnije sa 22 poena i Rudi Gober koji je postigao poen manje, ali je ostvario dabl-dabl zabeleživši 16 skokova. Na drugoj strani, Mičel Donovan je postigao 29 poena, ali je izostao značajniji doprinos ostalih saigrača.

Kazna policajcu koji je tukao navijača Zvezde

AUTOR: Alo.rs/ I. Dž. DATUM I VREME: 11.09.2019. 13:12 Pet meseci posle skandaloznog postupka policijski inspektor Marko Lazović biće kažnjen zbog udaranja navijača Crvene zvezde, uoči košarkaške utakmice protiv Budućnosti odigrane 17. aprila u SC "Morača" u Podgorici. Foto: ALO!

Srbija će prvi duel u razigravanju za neko od petog do osmog mesta odigrati sutra protiv Sjedinjenih Američkih Država, a upravo ovi rivali okarakterisani su kao glavni favoriti za osvajanje tofeja pre početka takmičenja.

Podsetimo, kako direktan plasman na Olimpijske igre obezbeđuju dve najbolje plasirane reprezentacije iz Evrope, Srbija je izgubila i teoretske šanse da iz Kine dođe do karte za Tokio jer su se Španija i Francuska plasirale u polufinale, pa će "orlovi" utehu potražiti kroz kvalifikacioni turnir naredne godine.

Pročitajte još:

Bonus video: Saša Đorđević posle Argentine - "Problem je u saradnji"