Danilović, Vučić
Tanjug
Predrag Danilović

Tanjug

Predrag Danilović, Foto: Tanjug

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potvrdio je da ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd bude domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

On je na konferenciji za novinare u Kući košarke otkrio da je već razgovarao sa predsednikom Vučićem kako bi Srbija, isto kao i pred Olimpijske igre u Riju, bila organizator turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

"Razgovarao sam sa predsednikom Srbije da se kandidujemo za organizaciju jednu od grupa. Imamo apsolutnu finansijsku i organizacionu podršku od države i zahvaljujem se na tome", rekao je Danilović.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na pitanje kolike su šanse da Srbija ponovo bude domaćin, Danilović nije želeo da odgovori.

"Ne bih o šansama da pričamo. Već smo se opekli", aludirao je Danilović na neuspeh na Svetskom prvenstvu u Kini, iako su ambicije bile visoke.

Otkriveno zašto Slobodan Šarenac nije bio u stanju da prenosi finale Svetskog prvenstva

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 16.09.2019. 20:01 Srećom, sada je u redu. Slobodan Šarenac, Foto: Youtube/RTS Tako stoje stvari - Navikla je domaća publika da košarka i Slobodan Šarenac idu zajedno i zaista svi su očekivali da će on prenositi i finale Svetskog prvenstva u Kini, ali do toga nije došlo.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu Svetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA) za domacinstvo i to u iznosu oko tri miliona evra.

Iste namere najavili su Grčka i Litvanija.

BONUS VIDEO:

Đorđević o pobedi protiv Češke i učinku Bogdana Bogdanovića!