Luis Skola
EPA Alex Plavevski
Luis Skola

EPA Alex Plavevski

Foto: EPA Alex Plavevski

Pre 17 godina, u Indijanapolisu tadašnja Jugoslavija je na krilima Bodiroge, Stojakovića, Divca i ostalih zvezda "plavih", savladala Argentinu i popela se na svetski tron.

Nije Južnoamerikancima bio dovoljan raspoloženi Oberto, kojeg su samo delimično ispratili Skola i Volkoviski sa po 11 poena pa su morali da se zadovolje srebrom koje se kasnije ispostavilo kao najveći reprezentativni uspeh Argentine u novom milenijumu.

Pročitajte još:

Godine su prošle od uspeha koji nam je doneo veliku radost, odigrana su joiš tri svetska prvenstva u međuvremenu, promenila se većina igrača, čak i naša država, ali je Luis Skola odoleo vremenu. Sa 39 godina dočekao je priliku da vrati dug našoj reprezentaciji.

Očigledno da je iskusni centar bio posebno inspirisan u susretu sa Srbijom o čemu svedoči podatak da je sa 20 poena bio najefikasniji igrač Argentine. Želja za osvetom, dala mu je snagu protiv centara Srbije od kojih je stariji više od decenije pa nam je Argentina vratila dug kad smo se najmanje nadali.

Između dva susreta koja predstavljaju značajne stranice košarkaške istorije obe nacije, Srbija i Argentina su odmerile snage još dva puta. U duelima koji su imali znatno manji rezultatski značaj u odnosu na pomenute, rivali su ostvarili po pobedu.

Gurović poručio koga treba da bude najviše sramota, a onda se osvrnuo i na Bogdanovića!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 10.09.2019. 18:58 Srbija će igrati za plasman od petog do osmog mesta! Milan Gurović, Foto: Alo!/Marko Metlaš Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Argentine 97:87 i ovim porazom "Orlovi" su završili takmičenje na Mundobasketu u Kini!

Bonus video: Saša Đorđević posle Argentine - "Problem je u saradnji"