Australija - Dominikanska Republika
fiba.com
Australija - Dominikanska Republika, Foto: fiba.com

Košarkaši Češke i Australije uspeli su da zabeleže pobede u prvom delu subotnjeg programa na Mundobasketu u Kini. Češka je bila bolja od Brazila 93:71, a nezadrživ je bio Tomaš Satoranski koji je upisao 20 poena, 7 skokova i 9 asistencija.

Ðorđević ističe da su Španci veoma jaki posebno u odbrani!

AUTOR: Tanjug/ M. Dr. DATUM I VREME: 07.09.2019. 10:48 Utakmica između Srbije i Španije igra se u nedelju od 14.30. Košarkaši Srbije trening, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević uoči utakmice protiv Španije, koja će odlučiti ko će sa prve pozicije u četvrtfinale, izjavio je da ekipu očekuje najveći i najzahtevniji meč do sada na Mundobasketu.

Česi su imali još tri dvocifrena igrača Patrika Audu, Ondreja Balvina i Jaromira Bohakiča koji su svi uredno učestvovali u građenju velike prednosti.

Brazilci nisu usporili češki pik end rol, loše su branili i šuteve, pa je poraz bio apsolutno zaslužen, a najefikaniji pojedinac bio je Vitor Benite sa 12 poena, dok su po 11 imali Barbosa i Uertas.

Pre ću gledati Srbiju, nego da idem na Havaje! (FOTO)

AUTOR: B92/ M. Dr. DATUM I VREME: 07.09.2019. 08:57 Srbija se u nedelju protiv Španije bori za prvo mesto u grupi pred četvrtfinale. Srbija - Portoriko, Foto: ALO!/Marko Metlaš Poznati američki košarkaški novinar Fran Frašila rekao je da je oduševljen igrom reprezentacije Srbije.

Košarkaši Australije pobedili su sa 82:76 Dominikansku Republiku. Popularni "Kenguri" su odigrali jedan težak meč sa jednim od većih iznenađenja ovogodišnjeg turnira Dominikanskom Republikom i posle velike borbe uspeli su da slave.

PROČITAJTE JOŠ:

Peti Mils je ponovo bio heroj nacije, ubacio je 19 poena i zabeležio 9 asistencija, za ukupno 23 indeksna poena, a sjajni su bili i Kris Gulding i Džok Lendejl sa 15, odnosno 13 poena, a dvocifren je bio još i Eron Bejns sa 10 postignutih poena. U redovima poražene ekipe Eloj Vargas je bio najbolji sa 16 postignutih poena, a isto toliko postigao je i Viktor Liz.

BONUS VIDEO:

Gudurić posle Portorika: "Cepamo dalje..."