Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić
Alo/Vladimir Marković
Džej Ar Holden

twitter/cskabasket

Džej Ar Holden, Foto: twitter/cskabasket

* Džej Ar Holden je bio veliko ime kao igrač u Evropi

* U svojoj karijeri je dva puta bio osvajač Evrolige u dresu CSKA iz Moskve

* On je igrao i za reprezentaciju Rusije, sa kojom je 2007. godine na Evrobasketu u Španiji osvojio zlatnu medalju

Nekadašnji plejmejker moskovskog CSKA Džej Ar Holden rekao je da očekuje odličan nastup od reprezentacije Srbije i njenog beka Bogdana Bogdanovića.

On trenutno radi kao skaut Detroit Pistonsa i prema njegovom mišljenju, reprezentacija Srbije može da uradi mnogo toga na Mundobasketu u Kini i jedna je od favorita za osvajanje zlatne medalje.

"Igrajući u Evropi naučio sam da na jednom meču svako svakog može da pobedi, a evroligaški Fajnal For je pravi primer toga. Zbog čega Srbija ne bi pobedila Ameriku? Jaki su, imaju NBA zvezde... Kao što sam rekao, na Fajnal Foru imate favorita, ali on može i da izgubi, to je samo jedan meč protiv jakog tima i svi na turnir dolaze sa velikim očekivanjima. Što se mene tiče, Srbija je jedan od favorita za osvajanje titule i ne bi me čudilo i da je osvoje, sjajni su", rekao je Holden u intervjuu za Sportklub.

Holden je napomenuo da je fasciniran Bogdanom Bogdanovićem i da od njega očekuje velika dela.

"Mislim da taj momak ima priliku da uradi nešto posebno. Ima 26,27 godina i tek ulazi u zenit u svoje karijere, a u Evropi je već pokazao da je velika zvezda. Sviđa mi se njegova igra, a najviše mi se dopada što nije limitirao samog sebe. Njemu niko ne može da kaže da je šuter ili kreator ili dodavač, on sve radi po malo. Može da igra na više pozicija, može da igra bez lopte, može da postiže poene, da šutira, može sve. Posle povrede Miloša Teodosića, Bogdan Bogdanović je Srbiji još potrebniji", rekao je Džej Ar Holden.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda