Najpre majka, pa onda ONA! Lepoj voditeljki i sportiskinji pojavio se TUMOR NA MOZGU, a ovo su DVA SIMPTOMA koje je potpuno zanemarivala!

T.Đ Vesti 20.01.2022 12:10 0

Uspešna sportistkinja, glumica i voditeljka Marija Menunos govorila je o svojoj brobi sa teškom bolešću, a evo koji su prvi simptomi tumora na mozgu

Najpre majka, pa onda ONA! Lepoj voditeljki i sportiskinji pojavio se TUMOR NA MOZGU, a ovo su DVA SIMPTOMA koje je potpuno zanemarivala!

Printscreen/Youtube

Jednoj od najlepših WWE rvačica, bivšoj sportistkinji, voditeljki i glumici, Mariji Menunos je pre četiri godine otkriven tumor na mozgu, svega dva meseca nakon što je i njena majka dobila istu dijagnozu.

Lekari su ovoj 43-godišnjoj lepotici otkrili tumor na mozgu "veličine loptice za golf", a koji joj je pritiskao nerve lica. Jedina opcija bila je operacija, a koja je zbog velične tumora i specifičnog mesta na kom se nalazio trajala sedam sati. "Neprijatelj" je uklonjen i Mariji je spasen život. 

Menunos je svoju priču o strahu i strepnji ispričala za američke medije, a otkrila je i koji je to bio prvi simptom koji je osetila, koji ju je upozorio da nešto ozbiljno nije u redu. Sportistkinja kaže da je prvi put shvatila da ima zdravstvenih problema kada je počela da ima svakodnevne glavobolje i vrtoglavicu.

"Svakodnevno sam imala strašne glavobolje i jaku vrtoglavicu kada bih ustala sa kauča. Vid mi je bio zamagljen", ispričala je svojevremeno za "Today".

Nekih dana bi njeni simptomi bili ozbiljniji, ali Menunos kaže da je sve to pripisala stresu, napornom radu i pritisku jer se starala o bolesnoj majci. Rekla je i da je primetila da je povremeno imala poteškoće u govoru. Prisetila da se u tim trenucima često šalila da ima tumor, pritom verujući da je zapravo zdrava.

"Ni u ludilu nisam pomišljala da zaista tumor na mozgu", ispričala je.

Jedva primetni simptomi

Iako su je glavobolja i vrtoglavica neterale da se obrati lekaru, Menunos kaže da je imala pre njih imala neke simptome, praktično jedva uočljive i to najmanje dve godine pre nego što je potražila medicinsku pomoć.

"Bila sam iscrpljena i nisam znala zašto. Svi su mi govorili da je to zato što sam toliko radila", prisetila se. Iako tada nije ništa preduzela, ipak nije verovala su to razlozi što se oseća toliko loše.

"Sećam se da sam osećala kao da mi se celo telo gasi. Nisam znala šta nije u redu sa mnom. Sada, gledajući iz ove perspektive, imam utisak da je moje telo 'vrištalo' na mene… Pokušavalo je da mi pošalje signale, a ja sam ih ignorisala jer sam bila previše zauzeta", objasnila je.

Kada se pored ostalih simptoma javio i bol u uhu, više nije mogla da ignoriše znake. Lavila se lekaru i nakon niza skenova, otkriveno je da zaista ima veliki, benigni vaskularni tumor poznat kao hemangiom u zadnjem delu mozga.

Voditeljka kaže da je na teži način shvatila važnu istinu - ne možete da se pravite da simptomi ne postoje, ako vas telo upozorava, prenosi Mondo.

"Kada vaše telo 'urla', idite kod doktora. Baš kao što kada auto proizvodi buku, vi ga vozite kod automehaničara. Nemojte da prestanete da tražite odgovore za svoje probleme."

Majka nije pobedila bolest

Iako su obe operisane praktično u isto vreme i delovalo je da su pobedile bolest, Marijina majka je izgubila ovu najvažniju bitku pet godina kasnije. Iako je bila slomljena zbog tragičnog gubitka, objasnila je da je njena majka poživela mnogo duže nego što su se nadali. 

"Svi su rekli da joj je u proseku ostalo šest do 12 meseci života. A evo već pet godina ona je sa nama", ispričala je mesec dana pre nego što će joj majka umreti. 

"Bože, daj mi snage"

U intervjuu za "People" Marija je otkrila i da su joj mamina snaga i odlučnost da se izbori s bolešću pomogle da i sama smogne snage i pobedi u ovoj bici.

"Svake noći bih se molila: 'Molim te, Bože, daj mi snagu koju je imala moja mama'", rekla je.

Danas, Marija ima sa optimizmom gleda u budućnost. Nakon operacije koja joj je spasila život, Menunos se polako oporavljala. Ipak posledice bolesti su bile uočljive. Imala je problema sa vidom, ravnotežom, hodanjem i mnoge druge. Godinu dana nakon operacije, ti simptomi su bili jedva primetni.

"Osećam se dobro. Ima sitnih tegoba, ali ništa bitnije", rekla je ona, napominjući da je njena prognoza odlična i da ima samo šest odsto šanse da joj se tumor ponovo javi.

 

Komentari (0)
Loading