Sneg, OI u Tokiju
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
Sneg, OI u Tokiju

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Sneg, OI u Tokiju, Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

U Tokiju je bilo 25 stepena Celzijevih, ali sneg je padao u pravilnim naletima tokom trke kanuima u japanskoj prestolnici. Nije se radilo o nekom čudnom vremenu ili prirodnoj nepogodi već o testiranju poslednje inovacije za Olimpijske igre 2020. godine, za koju se organizatori nadaju da će "ohladiti" gledaoce i učiniti da im OI sledećeg leta budu što ugodnije, piše BBC.

PROČITAJTE JOŠ:

Oko 300 kilograma umetutog snega raspršeno je po tribinama. Cilj je bio videti može li to ublažiti vrućinu i smanjiti vlažnost vazduha.

Tokio u junu obično beleži 35 stepena i oko 80 odsto vlažnosti vazduha, što izaziva zabrinutost da će gledacima pozliti od toplotnih udara. Polovina od 2000 mesta na tribinama nije prekrivna krovom jer su planovi za kompletno prekrivanje odbačeni kako bi se smanjili troškovi.

Sneg, OI u Tokiju

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Sneg, OI u Tokiju, Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

U petak su članovi odbora OI u Tokiju seli na tribine za vreme petominutnog testiranja sistema za sneg, dok je istovremeno trajalo takmičenje. Međutim, rezultati nisu bili ohrabrujući. Temperatura je pre snega bila 25,1 stepena Celzijevih, baš kao i nakon njega.

Jasna Šekarić danas izgleda bolje nego ikada (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 18.09.2019. 13:03 Ćerka je, krenula maminim stopama, pa je svoju strast prema streljaštvu pokazala u klubu Ušće. Jasna Šekarić, Foto: instagram.com/jasna.sekaric/ Bila je najbolja sportistkinja na ovim prostorima, a uz to i tri puta svetska prvakinja, a četiri puta evropska šampionka u streljaštvu.

Takaši Okamura, šef komunikacija u Organizacionom odboru, rekao je BBC-ju da rezultat nije bio kakav se očekivalo, ali je sneg imao i neke druge benefite: "Prednost ovog sistema je što ima uređaj za raspršivanje što pomaže da se publika oseća svežije i zabavi se."

BONUS VIDEO:

Mališani na tribinama proslavljaju gol Partizana