DULJAJ SE OBRATIO JAVNOSTI PRED "VEČITI" DERBI Poslao emotivnu poruku Dejanu Stankoviću, pa samo jedno poručio pred megdan sa crveno-belima

11:32 | 19-04-2024

Fudbal 0

Trener crno-belih je poželeo brzo ozdravljenje sinu Dejana Stankovića

duljaj
Printscreen/Youtube/FK Partizan

Trener Partizana Igor Duljaj, održao je konferenciju za medije pred "večiti" derbi, 173. po redu, koji je na programu sutra od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić". 

Pored njega, pričao je i fudbaler crno-belih, Svetozar Marković. 

Duljaj je na početku poslao emotivnu poruku Dejanu Stankoviću, a zatim se osvrnuo na sam derbi.

- Moram da kažem stvar koja mi je na srcu. Sport mi je omogućio da upoznam dosta divnih ljudi, a među njima je i Dejan Stanković koji sa sinom vodi veliku borbu i želim mu da njegov sin što pre ozdravi. Što se tiče derbija svaki po sebi je poseban. Utakmica u subotu može mnogo toga da reši, ali i da odloži dosta stvari, a u sredu može da donese borbu za trofej. Bitna je svaka sledeća utakmica - rekao je Duljaj, pa se osvrnuo na to što neće sedeti na klupi: 

- Nije baš prijatna i fudbalska situacija. Ne znam da li se desilo da glavni trener ne vodi utakmicu na derbiju. Ima moje krivice na nekim prethodnim utakmicama kada sam zasluženo dobio kartone. Već sam bio u sličnoj situaciji kada sam umesto Aleksandra Stanojevića vodio utakmicu u Evropi. Ako nešto bude bilo potrebno putem mobilnog telefona razgovaraćemo sa nekim od pomoćnika, zato molim sve koji imaju moj broj neka me u tom trenutku ne zovu.

metlas Alo/ Marko Metlaš
 

Dotakao se i zdravstvenog stanja ekipe.

- Jovanović ima malu rupturu koja mu ne daje potpunu slobodu da radi neke pokrete. Boli ga koleno, trenirao je, ali ne punim intenzitetom. U dogovoru sa njim i sa doktorom donećemo odluku o tome da li će braniti. Saldanja će biti u protokolu.

DULJAJ OTVORIO DUŠU Evo šta kaže o svađi sa Nađom i da li će u derbiju igrati Saldanja i Jovanović

Svetozar Marković se takođe dotakao derbija:

- Na nama je da se maksimalno pripremimo za sutrašnju utakmicu, moramo biti maksimalno fokusirani i spremni da damo sve od sebe i da nastavimo taj niz bez poraza od Crvene zvezde. Neće biti lako, ali mi ćemo pokušati da se maksimalno pripremimo i ostvarimo pobedu.

Dobio je Igor Duljaj pitanje i o sudiji Pavlu Iliću koji će ponovo deliti pravdu na derbiju.

- Znate kako, publika najbolje vidi kada su neke stvari u pitanju, kada je suđenje u pitanju. Ja bih voleo da se priča o igračima, momentima i golovima, a ne o sudiji i trenerima posle meča. I ja pravim greške, kada uradim nešto čega se stidim izvinim se. Ovaj sudija je pokazao nepoštovanje prema našem igraču Zahidu, a to niko nije sankcionisao. Svi žele da vide sportski ambijent gde će navijači oba tima biti na nivou i da će uveličati spektakl, zato bi sudije trebalo ostaviti po strani i trebalo bi poslati pravu sportsku priču u svet.

Govorio je Duljaj i o timu Zvezde:

- Kolega Milojević, moj Šumadinac, poznaje ekipu Partizana i ima dosta kvalitetnih igrača u Zvezdi. Teško će biti iznenađenja, a mi ćemo učiniti sve što je do nas da pokažemo pravu partiju. Biće drugačiji derbi od prethodnog, dugo smo bili sa igračem manje i taj meč nije merilo. Nadam se da će biti mnogo golova i publike, u duhu tradicije duge derbija, ne smemo da ga osramotimo.

Igor Duljaj Alo/ Marko Metlaš
 

Osvrnuo se i na svoju ulogu na narednom derbiju:

- I dalje ne znam na kom delu stadiona ću se naći i gde ću biti. Treniramo, a kolege će imati instrukcije. Na poluvremenu ćemo komunicirati telefonski, najviše zbog izmena ako budu potrebne. Rezultat će kreirati situaciju, nema tu mnogo filozofije. Žao mi je što neću biti pored njih, mnogo teže je gledati sa tribina.

Igor Duljaj pričao je i o svojim fudbalerima.

- Igrače u Partizanu sam ja selektirao i preuzimam odgovornost kada su loše igre u pitanju. Jedno ne sme da se zaboravi, teško je promeniti bilo šta kada ne ide. Moramo da se vratimo u prošlost, mnogi nisu verovali u ovu ekipu da do marta može da bude prva, a mi nismo obećavali ništa osim maksimuma. Verujem da ova ekipa ima perspektivu, a vreme će pokazati šta je istina. Tokom zime smo ostali bez dva domaća igrača, otišli su u odlične klubove, a to je dokaz da Partizan ima kvalitet.

Imao je Duljaj i poruku za kraj.

- Molim vas da sutra sve prođe kako treba. Na prošloj utakmici je bilo dosta mladih lica, dece. Čuvajte svakog ko je pored vas i da ova utakmica prođe bez ikakvog incidenta - zaključio je Igor Duljaj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading