TRENIRAO SA KARIJEM, TOMPSONOM I JANGOM Koprivica se u Americi sprema punom parom
Vladimir Marković

Uglavnom se igrači tokom leta trude da odmore od naporne sezone, ABA liga je trajala do druge polovine juna, a Balša Koprivica je rešio da ne gubi mnogo vremena, već u Americi nastavi da radi na sebi.

BURA SE NE STIŠAVA Još dvojica srpskih košarkaša pod istragom zbog nameštanja utakmica

- Sa radom u Americi sam krenuo početkom jula, tako da sam malo jače od mesec dana u punom trenažnom procesu po dogovorenom programu. Za mene je odlazak u Ameriku već ustaljen proces. To radim prethodna tri leta - rekao je Koprivica u  razgovoru za Mozzart Sport.

Trenirao je sa NBA igračima.

-Igrao sam dosta pet na pet, da se vratim u formu koju sam izgubio, tačnije više je to bilo do osećaja na terenu. Da se osećam komforno. Baš to sam dobio ovim treninzima. Odigrao sam dosta utakmica sa NBA igračima, a to je nešto što ne bih mogao u Srbiji. Pre svega mislim na utakmice koje se igraju pet na pet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

I Panter je vreme provodio trenirajući na koledžu.

- I on je bio jedno vreme u Los Anđelesu, ali na drugom koledžu. Nismo stigli da se vidimo. Bude na tim trening utakmicama nekoliko ekipa, često se pojavljuju Stef Kari i Tre Jang. Dobio sam i poziv za Dru ligu koja je popularna tokom leta, ali to su malo divlje utakmice, nisam hteo da rizikujem bilo kakvu povredu pa sam odustao od toga. Držao sam se programa.

Uspeo je da se nađe sa Nanelijem.

- On je iz San Dijega. Bio je sa porodicom u Los Anđelesu, išli su u Diznilend. Pozvao me je da provedemo dan zajedno.

Kaže da se igrači drže zajedno.

- Mi smo povezana ekipa, nema konflikta, međusobno se slažemo, nema neprijatnosti, krasi nas nagon da se takmičimo i mislim da ćemo i sledeće godine biti kvalitetni sa još nekoliko pojačanja. Bitno da smo zadržali jezgro ekipe sa Kevinom, Zekom, Nanelijem... to je baš bitno. Velika stvar za klub i navijače. Oni kada vide neke strance da igraju godinama, to ostavi trag kod svih, sada su Zek i Kevin na pragu da obore rekord po stažu ako ostanu još dve godine.

Zadovoljan što je produžio ugovor.

 - Imao sam ugovor za narednu sezonu, ali smo potisali novi ugovor i za onu tamo. Zadovoljan sam što sam deo kluba kao što je Partizan. Što imam poverenje i što ću imati priliku da nastavim da radim u odličnom okruženju - smatra Balša.

Ima jasan plan za narednu sezonu

-Imam svojih planove, ne bih da ulazim u detalje, ali generalno želim da od samog starta uđem u ritam, da ne razmišljam previše unapred već da idem iz dana u dan i da tako dobije poverenje od saigrača i trenera zbog propuštene skoro čitave prošle sezone. Naravno cilj je da slušam sve što Željko kaže, na njegove detalje. Mislim da sam dosta stvari i korigovao tokom leta što će mi pomoći i za čitavu sezonu, ali na kraju krajeva, sve se stiče utakmicama, parket će pokazati svoje.

Ispratio je i pojačanja.

- Protiv Ponitke smo igrali prošle sezone. Igrač koji se lako uklapa u ekipu. Ima košarkaša kojima je problem da se priviknu na novu sredinu ili sistem, ali on mi se čini kao neko ko neće imati tih problema. Što se tiče Pi Džeja, gledao sam ga pre par godina, znam da može da doprinese i solidna je zamena za Egzuma. Videćemo koju poziciju će igrati jer znamo da može nekoliko. Iskreno baš sam uzbuđen zbog svega - priznaje mladi centar crno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading