"TO TI JE ZAVRŠENO" Sale Đorđević otkrio kome je u Partizanu poslao poruku i kakav je odgovor dobio
Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Pratim stalno Partizan, mada ne mogu da gledam prenose. Fantastično je sve, zaista. Posebna atmosfera je ono što uvek krasi moj klub. Pre neki dan mi čovek poslao intervju iz "Koš" magazina iz 1990. godine kada je Partizan bio u problemu, a ja u vojsci gde sam rekao: Ponovo će Partizan biti veliki, ovo je samo prolazno. Tada smo imali neke porbleme, povrede... Ali, ono što hoću da kažem, da meni kao partizanovcu i detetu koje je navijamo na tribinama za Kiću, Praju i ostale, znam šta je to raslo u staroj "Hali sportova", pa se prenelo kasnije na "Pionir", a evo sada i na "Arenu" i koliko to znači igračima i ljudima - ispričao je Đorđević u intervjuu za "Večernje novosti".

PLAŠE SE PARTIZANA? Španci pišu pred sudar sa crno-belima: Real nije imao sreće

U prvi plan je Saša stavio iskusnog stručnjaka Željka Obradovića.

- Jedan Željko Obradović koji se vratio i napravio ovo, zajedno sa Zokijem Savićem... Ovo je zaista fantastično. U poslednje vreme mislim da su najuspešniji tim u Evroligi. Pre nekoliko dana sam poslao poruku Zokiju Saviću: "Čestitam na top osam", a on mi odgovara: "Sačekaj, nije ništa gotovo". Ja mu uzvraćam: "To ti je završeno". Sjajne su brojke, veliki je ovo rezultat. Crno-beli imaju najiskusnijeg i najboljeg trenera koji zna da sve igrače iskoristi na pravi način i da im ne da da polete, osim kada treba da se razlete. I onako, imam utisak kada ih gledam da su se sada razleteli- rekao je Đorđević i otkrio šta je to Obradovića izdvaja u odnosu na druge trenere:

- Željko Obradović? Posvećenost. Apsolutna posvećenost svom poslu. Da li razumete šta znači veličina te reči? I onda to vide i igrači koji rade sa njim. Odatle sve prenosi, to je njegov život, strast, opsesija. Svi mi koji dolazimo iza njega u ovoj trenerskoj profesiji sigurno učimo i kupimo. Svi imamo svoje načine, ali njegova posvećenost detalju, dnevnom poslu, košarci generalno, čoveku, upravi, navijačima, ambijentu je jedinstvena. I to je za apsolutno poštovanje.

Velike reči legende crno-belih...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading