OBRADOVIĆ PRED MEČ SA REALOM Pokazali su zašto su "kraljevski klub", treba im uzvratiti gostoprimstvo
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Košarkaši Partizana u petak od 20.30 u Areni dočekuju ekipu madridskog Reala, u okviru 32. kola Evrolige, a očekivanja od meča izneo je i trener crno-belih, Željko Obradović. 

- U sedam dana, četvrta utakmica. Sigurno nije lako, ali tako je kako je. Znali smo raspored i da će biti veoma teško. Išli smo iz utakmice u utakmicu, itako i sad. Imali smo dva dana, juče u nešto lakšem ritmu, danas smo probali da odradimo trening kao što i inače radimo pred utakmicu. Već smo juče krenuli da pričamo o Real Madridu, timu koji je u toj poziciji u kojoj je. Svakako, pričati o Real Madridu i svemu onome što predstavlja evropskoj košarci i ove godine sa rosterom koji ima, mislim da je bespotrebno. Čeka nas veoma teška utakmica, ali je prilika da probamo da damo sve od sebe još jednom i da vidimo da li možemo da odigramo neke trenutke bolje što smo to radili protiv Barselone - počeo je Obradović.

OBRADOVIĆ PRED MEČ SA REALOM Pokazali su zašto su

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Dotakao se Žoc i meča veterana Partizana i Reala, koji će biti odigran pre evroligaškog duela.

- Čestitke za inicijativu i onome ko je to uradio. Mislim da je to veoma lepo, da se pojave neki igrači koji su legende našeg kluba, ali ima i onih koji su igrali i u oba tima. Nadam se da će svi oni koji vole košarku uživati u toj utakmici.  

Istakao je Obradović da su navijači crno-belih važan faktor u uspesima kluba.

- Zahvalnost do neba za sve ovo što rade ovih godina za nas. Oni su itekako važan faktor u svemu ovome što se dešava i bez njih ovo ne bi imalo nikakvog smisla. Iz utakmice u utakmicu to pokazuju, i mislim da će ovo biti rekord, koji će se teško oboriti. Da za četiri utakmice bude toliko gledalaca u Areni, treba posle meča izračunati koliko ih je ukupno bilo. Fantastični su i hvala im na podršci, i nadam se da će nastaviti tako. Neka i sutra budu uz ekipu, neka respektuju sve ljude iz Reala. Treba imati u vidu to da smo u prvom delu igrali protiv Reala u Madridu i da su oni bili ljudi koji su dozvolili svim navijačima Partizana da uđu u halu. Izuzetno gostoljubili, izuzetno gostoprimstvo, i mislim da to treba i uzvratiti. Pokazali su i tada zašto su "kraljevski klub". 

OBRADOVIĆ PRED MEČ SA REALOM Pokazali su zašto su

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

VESELI IMA PORUKU ZA "GROBARE" Moćne reči Čeha, pamtiće ceo život meč u krcatoj "Areni"

Napomenuo je Obradović da crno-beli idu iz meča u meč, korak po korak.

- Svaka utakmica je bila važna. Pričali smo uvek da mi idemo iz utakmice u utakmicu. Znamo situaciju koju imamo i nema razloga nikako da se opterećujemo. Imamo Real sutra, posle toga je već utakmica protiv FMP-a, a o svemu onome što dolazi imamo vremena da se priča. Nema ni jedan razlog za bilo kakav pritisak , uvek je isto, uvek se igra na isti način da se odigra najbolja moguća utakmica.  

Na pitanje da li zgusnut raspored može da utiče na igru, Obradović je bio jasan.

-Kao i uvek, odgovor će biti mnogo jasan posle utakmice. Nije lako, mi to znamo. Desilo nam se da imamo tri utakmice u par dana, i igrali smo kako smo igrali. Kao što sam rekao, razumem igrače, znam koliko je to teško u svakom smisli, ali eto, ovo je jedan dan više, pa ćemo videti kako će to da izgleda sutra - zaključio je Obradović. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading