OBRADOVIĆ PRED GOSTOVANJE BAJERNU Imamo više samopouzdanja, nadam se da ćemo nastaviti tako
ABA liga/KK Partizan Mozzart Bet

Trener Partizana Željko Obradović oprezan je pred meč 24. kola Evrolige protiv Bajerna iz Minhena, gde crno-beli pobedom mogu širom da otvore vrata Top 8.

Istakao je da neke njihove igre pozivaju na maksimalnu koncentraciju, a posebno je kao primer naveo meč koji su igrali na gostovanju protiv Barselone, gde su imali napad za pobedu, ali je posebno izdvojio i akciju koju imaju za centra Otela Hantera, koji je počeo da šutira trojke, što nije radio nikada pre u karijeri.

- U jednom trenutku su vodili 15 razlike i ušli su u neizvesnu završnicu, tako je bilo protiv Barselone, gubili su čitav meč, na kraju imali loptu za pobedu, oprez veliki, mogu da izlaze u različitim postavama, i u niskim petorkama, ali sada imaju i centre koji šutiraju trojke, kao i Hanter, koji ranije to nikada nije radio.

ČUO SAM SE SA LJUDIMA TAMO Željko Obradović užasnut dešavanjima u Turskoj

Obradović je istakao da bi voleo da vidi koncentrisan tim svih 40 minuta i da igrači pomažu jedni drugima.

- Voleo bih da vidim svih 40 minuta koncentraciju. Moramo da igramo jaču odbranu i koncentrisanije u napadu, imamo više samopouzdanja, nadam se da ćemo nastaviti tako, da pomažu jedni drugima na terenu.

Obradović smatra da serija pobeda utiče na samopouzdanje i bolju igru, ali i to što je duže sa igračima, pa dolazi do automatizama u odbrani i u napadu.

- Pomaže da igrači imaju samopouzdanja, ali i taj period gde smo proveli zajedno, dolazi do automatizama u odbrani i napadu, igrači sve više učestvuju u akcijama, čuje se njihov predlog.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading