OBRADOVIĆ ZADOVOLJAN UBEDLJIVOM POBEDOM Odbrana i samopouzdanje su bili na vrhunskom nivou
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Slavili su sa 92:71, stigli do skora 11-11, a misli odmah usmerili ka duelu koji ih očekuje protiv Žalgirisa u Kaunasu. 

Pre meča sa Asvelom, Željko Obradović je naglasio ključ uspeha leži u odbrani. Naglasio je da njegovi izabranici moraju da zaustave tranziciju, da moraju da spreče otvorene pozicije za šut, da moraju da kontrolišu skok i dešavanja u reketu. 

Sve navedeno Partizan je odradio. Odbrana je bila sjajna, a iz sjajne odbrane stiglo je veliki samopouzdanje za igru u napadu. Partizan je na kraju prve deonice imao devet, na kraju prvog poluvremena 14, a na kraju treće deonice 25 poena prednosti. Bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno. 

PARTIZAN NIJE IMAO MILOSTI PREMA ASVELU Crno-beli "potvrdili" brejk iz derbija, zgromili Francuze u paklu Arene i nastavljaju pohod ka Top 8

-Dragocena pobeda, dobra partija, nema vremena za slavlje, sve misli moraju da se usmere ka duelu koji nas očekuje protiv Žalgirsa u Kaunasu. Odbrana je bila odlična tokom čitavog meča. Nije bilo opuštanja, u napadu smo bili pametni i strpljivi, nismo pogodili nekoliko otvorenih šuteva, ali to u ovom momentu nije bitno”, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio: 

-Razlika u osvojenih i izgubljenim loptama je ogromna, a poslednjem kvartalu sam malo odmarao igrače jer nas čeka jako težak posao u Kaunasu. Sve pohvale igračima, odigrali su zaista na izuzetno visokom nivou u oba smera.

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

-Očekuje nas duel sa Žalgirisom, sa ekipom koja igra izuzetno agresivno u odbrani, izuzetno čvrsto i pametno u napadu. Očekuje nas baš teško gostovanje, a sada mogu da kažem da se jedino nadam da ćemo defanzivno biti na nivou na kojem smo bili protiv Zvezde i Asvela”, rekao je Obradović, pa zaključio:

-Imamo neverovatnu podršku navijača, a iskreno me raduje što naši navijači sjajno reaguju ne samo posle postignutih poena nego i posle sjajnih poteza u odbrani. Verujem da možemo mnogo do kraja sezone, ako održimo, a nastojaćemo da održimo nivo koji trenutno imamo.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading