CSKA SE PROVUKAO PROTIV CRNO-BELIH Partizan porazom završio zimske pripreme u Turskoj
Foto: Privatna arhiva/FK Partizan

Fudbaleri Partizana porazom od 2:1 stavili su tačku na zimske pripreme u Turskoj i to tako što su u najtežoj proveri protiv bratskog kluba CSKA iz Moskve "tesno" poraženi. Poveli su Moskovljani golom Fedora Čalova u 59, a izjednačio je Nemanja Jović u 85. minutu utakmice, da bi na samom kraju usledio i drugi, ispostaviće se, pobednonosni gol Rusa.  

Ako je jutarnji meč sa Horsensom doneo kombinovanu postavu Partizana, onda je najteža provera sa CSKA iz Moskve možda nagovestila ono najbliže prvom timu sa kojim će trener Gordan Petrić početi prolećni deo sezone, s tim da valja napomenuti da u duelu sa Rusima ekipi nisu mogli da pomognu prvi napadač Rikardo Gomeš i standardni centralni defanzivac Svetozar Marković.

U sistemu 4-2-3-1, u kome se postojeći tim Partizana najbolje znalazi petrić je počeo i duel sa CSKA, koji je takođe iskoristio da uigra Zlatana Šehovića na poziciji levog beka, jer će u prva dva meča nastavka takmičenja, protiv Napretka, ali i u Ligi konferencije. Nažalost, uslovi na terenu "Arkadija", zbog jakog vetra i nevremena koje je pretilo svaki čas, nisu bili najidealniji za uigravanje sastava, no, stručni štab je svakako mogao da dobije neke važne informacije i o fizičkom stanju i o formi fudbalera.

Ruku na srce, nije Partizan blistao u prvih 45 minuta, iako su mreže mirovale, međutim, ruski velikan je u većem delu vremena bio tim koji diktira tempo na terenu, više je na lopti i deluje pred golom crno-belih, iako je CSKA protiv sebe imao jak vetar koji je gotovo zaustavljao loptu i često joj menjao pravac. 

I u takvim uslovima, Moskovljani su bolje, tečnije kombinovali, uspevali su da pronađu slabosti tima iz Humske i iskoriste malu indolentnost nekih igrača koji su u glavi izgleda već bili na putu ka Beogradu. Istina, nisu ni Rusi "umirali u lepoti", no, imali su nekoliko vrlo opasnih situacija pred golom Popovića, od kojih je ona Objakova iz 17. minuta bila praktično u rangu stopostotnih, pošto se fudbaler rivala, posle "pucanja odbrane" u centralnom delu, našao usamljen na nekoliko metara od gola, ali je slabo šutirao u čuvara mreže crno-belih.

BORUSIJA OBAVILA TRANSFER BRUTALNOG FUDBALERA Ima samo 16 godina, a za njega su plaćeni milioni

U nekoliko navrata Rusi su zapretili preko desnog boka, gde su stvarali najviše problema, ali je i njima nedostajalo rešenja u poslednjoj trećini, u kojoj je Partizan uspevao da otkloni opasnost. Mogao je i Partizan da šokira Ruse, samo da je Dijabate bio malo više koncentrisan u 30. minutu kada je posle odlične akcije i proigravanja Andradea, potom i asistencije Jovića petom, vrlo loše uputio pas ka usamljenom Pavloviću, koga je, u suprotnom, mogao da "spoji" sa golom. Lopta je umesto toga bila neprecizna i velika prilika je otišla u nepovrat.

U poslednjih 15-takm minuta prvog dela timovi su mahom vodili borbu između dva kaznena prostora, "mačujući" se istovremeno sa jakim vetrom, bez pravih prilika za gol,
U nastavku mnogo teži posao za Partizan, što zbog užasnih vremenskih uslova, vetra koji je u drugom delu išao na ruku CSKA, što zbog pritiska ruskog kluba koji jem, uz neosporan kvalitet, koristio tu prednost masimalno.

Rusi su, čini se, pojačali ritam u odnosu na prvih 45 minuta i to se manifesovalo u konstantnoj igri ispred kaznenog prostora crno-belih i seriji kornera koju je u jednom pomentu "povezala" ruska ekipa. Patio je Partizan prilično u tom periodu, uspevao nekako da se odbrani, ali i kada bi izbacili loptu ona bi se usled nevremena vraća u kazneni prostor i pravila nove probleme.
CSKA se na kraju isplatio i pritisak i korneri i to u 59. minutu kada je posle centaršuta iz ugla Fedor Čalov na drugoj stativi dobio povratnu loptu i smestio je u bliži ugao golmana Popvića za - 1:0.
Postigao je ruski tim ubrzo još jedan pogodak, koji je, na sreću crno-belih, poništen zbog očiglednog ofsajda, a potom je i trener Fedotov zamenio gotovo celu postavu.

Crno-beli su živnuli tek u poslednjih 25 minuta, pa su do prvog ozbiljnijeg udarca došli u 75. minutu kada je Bibars Natho iz prekida, posle prekršaja nad Jovićem na ivici kaznenog prostora, pogodio dalji ugao, ali je golman ruskog tima bio spreman.
Imali su Rusi i dva dobra pokušaja preko Igora Naskova, oba sa distance, s tim da je prvi udarac bio veoma opasan i sprečio ga je golman Popović, dok je u drugom slučaju blok odradio svoje.

Nije se Partizan predavao i ta upornost se konačno isplatila u 85. minutu utakmice. Crno-beli su oduzeli loptu Rusima, usledila je brza tranzicija i sjajan pas Natha ka Nemanji Joviću, koji je zaobišao čuvara na ivici kaznenog prostora i pogodio sam ugao za 1:1.

Ipak, na samom kraju, u jednom od poslednjih napada, ruski tim je uspeo da dođe do gola vrednog pobede.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading