DOKTOR PARTIZANA POTVRDIO Koprivica ima blaži oblik mononukleoze
Vladimir Marković

Koprivica nije bio deo tima crno-belih koji su u četvrtak u Beogradu pobedili Monako 100:80 Evroligi, a već pre tog meča se pojavila informacija da centar Partizana ima mononukleozu.

-Nažalost, jeste mononukleoza. Kao što verovatno znate, prenosi se kapljičnom infekcijom i vazduhom, uglavnom je dobijaju mladi - rekao je Jakovljević za Mozzart Sport.

Trener Željko Obradović je posle utakmice rekao da će Koprivica biti van terena duže vreme i da će sve informacije o tome dati doktor Jakovljević.

-Terapija su strogo mirovanje i dijetalna ishrana. Uradili smo i kontrolni test, da budemo potpuno sigurni. Vrlo je važno da se svakih sedam dana prati stanje jetre i slezine, da ne dodje do njihovog uvećanja. Ako do toga ne dodje - oporavak može da bude brži", rekao je Jakovljević.

MI SMO GOSPODA Anđušić oduševljen kako su "grobari" dočekali Sašu Obradovića

On je istakao i da ne može da daje dugoročne prognoze.

-Sada je potrebno da na svakih sedam dana radimo laboratorijske analize, da pratimo stanje njegovih organa. Recimo da bismo za 15 dana mogli da imamo jasniju sliku - rekao je doktor crno-belih.

-Po ovom testu koji smo uradili pre neki dan, u pitanju je lakši oblik mononukleoze. Nema strogih pravila o tome kada bi mogao da se vrati. Lično ću da pratim njegove analize, jer ne smemo da dozvolimo da dodje do eventualnih komplikacija. Ako ne bude uvećanja jetre i slezine u narednih mesec dana, biće pre na terenu - dodao je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading