PARTIZAN DEMOLIRAO ZADAR Obradović otkrio ključ pobede
ABA liga/KK Partizan Mozzart Bet

Trener košarkaša Partizana Želimir Obradović razgovarao je sa novinarima nakon pobede nad Zadrom (114:77).

Trener crno-belih je istakao da je napad odlično funkcionisao, ali je pronašao neke zamerke vezane za odbranu, što je prema njegovom mišljenju bio ključ pobede.

- Da se zahvalim svim ljudima koji su došli, bila je lepa poseta i dobra atmosfera, igrali smo protiv dobre ekipe koja igra napadačku košarku u prvom poluvremenu smo primili 49 poena, jasno je bilo da svi ključevi leže u tome da se igraju agresivnije odbrane a da nastavimo u napadu kao i u prvom poluvremenu. Čestitke ekipi na dobroj utakmici i Zadru na svemu onome što su pokazali do sada, mislim da imaju dobar tim i igraju različitu košarku u odnosu na ostale timove - počeo je Obradović.

Zek Ledej

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

 

Partizan je igrao bez Danila Anđušića i Uroša Trifunovića koji su imali manjih problema sa povredama, ali je radovao povratak Balše Koprivice.

- Anđušić je imao probleme i nije trenirao, sutra će ponovo početi. Trifunović se osetio loše pred utakmice, trebalo je da počne, imao je simptome da se oseća loše i poslali smo ga kući. Što se tiče Lesora, odluka je da se čovek odmori. Ostali su takođe igrali, imali smanjenu minutažu, ja sam tako nešto najavio posle utakmice sa Bajernom, videćemo u narednim utakmicama šta možemo da radimo u tom smislu. To zavisi i od igrača, ako budu igrali kao večeras, onda je to neuporedivo lakše - objasnio je trener Partizana.

Kevin Panter se povredio takođe, ali se brzo vratio i lepu minutažu je zabeležio Aleksa Avramović.


- Zadovoljan sam, ceo tim je igrao ozbiljno i svi igrači. Bilo je problema u odbrani i ofanzivnom skoku, ali to je posledica toga kako mi igramo i kako igra Zadar. Bili smo dobri, mislim da se vidi kod mladih igrača želja, ono što je važno jeste da shvate da je odbrana nešto čime moraju da se nameću. Imaju talenat u napadu, ali odbrambeno mora to da bude na drugom nivou ako misle da nastave da igraju i ako misle da dođu na određen nivo. Slažem se, igrao je dobro, ovo je ozbiljna utakmica, sve ovo do sada sam ga koristio manje, ali to je sve stvar trenigna, vraća se osećaj za slobodu, za prostor, za loptu, za ono što mi hoćemo da bude taktika igre u napadu, to je nšto što mu je pomoglo, počeo je da uzima šuteve koje voli i koje ubacuju. Ja od njega očekujem još veću agresivnost na loptu i to je ono što treba Aleksa da nam da. Što se tiče napada, on zna, kao i svi ostali, svako od njih ima postavljeno i zna se tačno koje stvari treba da rade u napad - zaključio je Obradović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading