PARTIZAN PRED ASVEL Obradović: Moj zadatak je da...
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Partizan je sinoć poražen u Ljubljani od ekipe Cedevita Olimpije 77:74 u 10. kolu ABA lige, dok je Asvel ubedljivo savladao ekipu Pariza 94:60 u francuskom prvenstvu.

- Asvel u ovaj meč ulazi posle pobede u poslednjem kolu Evrolige protiv veoma jake ekipe Barselone u gostima. Igrali su i sinoć utakmicu i ubedljivo pobedili u domaćem prvenstvu. S obzirom na sve okolnosti, sigurno je da su oni favoriti - rekao je Obradović.

On je istakao da Partizan očekuje težak meč u Francuskoj.

- Igramo za svega 48 sati, ali s druge strane i oni su igrali sinoć. Probaćemo opet da reagujemo. Nije lako kad izgubiš u veoma kratkom periodu par utakmica u kojima odlučuje jedna lopta. Da li napadački, da li je skok ili bilo šta, nije lako. S te strane, naravno da je moj posao kao trenera da probam da dignem ekipu. Koliko ćemo uspeti, videćemo.

Centar Partizana Alen Smailagić naveo je da ekipa zbog zgusnutog rasporeda nema ni vremena, ni prava, da tuguje posle poraza u Ljubljani.

- Moramo da mislimo pozitivno i pokušamo da izvučemo sve dobro i sve što može da nam pomogne u sutrašnjoj utakmici. Moramo sve misli da okrenemo ka utakmici sa Asvelom. Oni su ekipa, koja je u prošlom kolu dobila Barselonu, igraju u dobroj formi i biće nam veliki izazov da im se suprotstavimo. Verujem da možemo da se izdignemo posle par poraza i da sutra odigramo dobru utakmicu. Puno bi nam značila ta pobeda u gostima - naglasio je Smailagić. 
Utakmica između Asvela i Partizana igra se sutra od 20 sati.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Đorđe

13.12.2022 11:41

Šta da misliš pozitivno, pa ti i protiv slabijih ekipa izgubiš, a ćeš da ponediš Asvel, to je tvoja mašta, nisi mogao Olimpiju, C. Zvezdu, Valensiju da pobediš kući, a hoćeš Asvel da pobadiš u goste, na da nećeš da pobediš u goste to nećeš moći ni kod kuće, za sve poraze si sam kriv, jer na znaš da postaviš odbranu i ne znaš da tvoji najbolji odbrambeni igrači čuvaju njihove najbolje igrače, a takođe Ledej i Panter ne zaslužuju da igraju, jer su zadnje tri utakmice upropastili, džabe su ovi ostali momci izgarali i bili blizu pobede. Pa se pitam sa kojom ćeš razlikom da izgubiš meč.