OBRADOVIĆ PREUZEO ODGOVORNOST Ovo je razlog Partizanovog poraza
Alo!/Marko Metlaš

Trener Partizana Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije nakon poraza njegove ekipe protiv Crvene Zvezde u meču 12. kola Evrolige.

To je četvrti poraz u nizu u kontinentalnom takmičenju za crno-bele, a ujedno i poraz na prvom "večitom" derbiju u istoriji Evrolige.

- Ovo je košarkaška utakmica, imali smo četiri otvorena šuta. Zašto to nismo ubacili? Ne znam. Imali smo 5/27 za tri poena. Takva je košarka. Postoje neke situacije, uvek ću stati uz igrače i uzeti odgovornost za ovu utakmicu. Odgovornost je na meni - rekao je na početku Obradović.

OBRADOVIĆ PREUZEO ODGOVORNOST Ovo je razlog Partizanovog poraza

Alo!/Marko Metlaš

 

 

Bio je raspoložen da govori o navijačima na koje je apelovao pre meča da ne prave incidente, što su ovi i poslušali.

- Fantastična atmosfera, molio sam navijače Partizana da ne bude incidenata. I to su uradili. Otišla je prelepa slika u Evropu. Znači može. Zašto je u ABA ligi bomnbardovanje? Znači da ABA mora drugačije da se ponaša. Moramo da izbacimo huligane iz dvorane. To sam rekao kada sam predstavljen na konferenciji. Zvezda je zaslužila da pobedi, imali su otvoreni šut i ubacili. Kao što smo mi mogli. Ali mi smo promašili - rekao je i dodao:

- Ponosan sam na atmosferu, mislim da je bila sjajna. Pitanje je dobro, zašto se tako nešto dešava u ABA ligi? Nadam se da će to ispraviti. Nije bilo kovanica, predmeta...

OBRADOVIĆ PREUZEO ODGOVORNOST Ovo je razlog Partizanovog poraza

Alo!/Marko Metlaš

 

 

Uprkos porazu, ostaje na strani igrača.

- Verujem u košarkaše koje imam. Lesor igra mnogo, to je problematično, ali on ima sjajnu energiju. Alen Smailagić izlazi iz povrede, ne možemo na njega da gledamo na igrača koji je spreman da igra. Nije. Brodžijanski je sjajan momak, ali je odigrao kako je odigrao... Da su lopte ušle, to bi bilo drugačije. Ali to je život - ističe Obradović.

Glavni razlog poraza vidi u izgubljenim loptama.

- Dominirali smo u skoku, ali kada se pogleda... Ako ne materijalizuješ to, onda je to problem. Imali smo previše izgubljenih lopta, to je dekoncetracija. Sve izgubljene lopte u fazi kontranapada. To je neverovatno. Šta da se radi. Postojala je želja, ali derbi se završio kako se završio - zaključio je Obradović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Borko

09.12.2022 10:04

Stalno se nešto žališ, nije do igrača, već direktno do tebe, da je Trinki vodio ovakve igrače, doživeo bi tri poraza protiv Reala i Barselone i Olimpijakosa, zašto ti Trifunović najbolji odbrambeni igrač uz Lesora nije čuvao Vildozu ili Nedovića, pa ti ne možeš da ukapiraš da Lazić, Marković, su svesno žrtvovani da istroše Pantera, da ne bi imao snage u završnici meča i to je donelo prevagu meča. Umesto da si više angažovao Anđušića i Trifunovića, a da na kraju sačuvaš u zadnjoj četvrtini Pantera, ti ga trošiš na početku utakmice. Zašto nisi zadnji napad uveo Anđušića, Trifunovića, da uz Madara, Pantera i Vukčevića pokušaš da daš trojku, šta će ti u zadnjem napadu Lesor, koji ne zna da šutne trojku, šta čuvaš sa Lesorom rezultat. Provaljen si u igri, nikad gora sezona za KK Partizan, zastareo način igre, koja dovodi ekipu za borbu za dno tabele, možeš da ideš jer ne zaslužuješ da vodiš ovakav klub, sramota, navijači su kupili pretplatničke karte, da pomognu klubu, a šta da vide. Vujošević bi bolje vodio ove igrače. Ti psihički loše utiče na igrače, čim pogreše klupa, i igrači igraju sa grčem i više greše. Umesto da ih ohrabriš da isprave greške, ti ih ubijaš, kakva je ova igra, kada ne zna se ko koga treba da preuzme, ko koga čuva igrača. Džabe ovoliko dobrih igrača koji zbog tvoje taktike gube mečeve, nisi više ti za trenera koji može da napravi uspeh, vreme je za trenere koji će da donesu Partizanu radost, a ne tugu. Posle ovog drugog poraza od gradskog rivala C. Zvezde, vreme je da ti se klub zahvali, džabe si doveo ovoliki stručni tim, kada ne znaš da postaviš igru prema protivniku. Trinki je sa duplo gorim igračima napravio podvig, sa tri ili četiri poraza, a ti ni pola utakmica nisi odigrao u Evropi, a već imaš 8 poraza. Svaka ti čast što si patriota, ali od toga klub nema ništa.

Ranko

09.12.2022 10:25

Što si nerealan, pročitan si, ti nikada nećeš pobediti Ivanovića, jer čovek je pročitao tvoju igru, a ti je uporno forsiraš, trebao si da se pitaš gde grešiš, kada je u drugoj četvrtini od plus sedam ideš u minus sedam, tada je svima bilo jasno da ne možeš da dobiješ meč, umesto da si koristio Trifunovića za čuvanje Vildoze ili Nedovića, tako da napraviš pritisak na najbolje igrače, da ih umoriš, ti si nastavio po starom, da forsiraš Pantera, da ga trošiš do kraja meča, umesto da si ga čuvao za kraj, da si od početka koristio Anđušića i Trifunovića, da li ti ne vidiš utakmicu ili se praviš da ne vidiš, zašto vodiš ovoliki stručni tim koji ti ne mogu ukazati na greške, zar ne vidiš, da Lazić, Marković i Dobrić, preuzimaju Pantera dok ga ne umore, da bi izgubio koncentraciju pri putu i to im je uspelo, kada je Panter umoran on ništa ne može da pogodi. Drugo, odbrana koša nula, da olako beko i uđu pod koš i daju koš, to je ne znanje, nauči od Ivanovića kako se brani koš. Na istu foru te dva puta pobeđuje, da si posle prvog meča analizirao utakmicu, shvatio bi da su Vildoza i Nedović ti igrači koji preuzimaju odgovornost u završnici meča i da bi prema njima drugačija odbrana se postavila. Razočarao si sve ljubitelje košarkaškog kluba Partizan, a najviše one koji su kupili pretplatničke karte da bi pomogli klubu. Da su znali da ćeš ovako da igraš ni trećina navijača ne bi kupili pretplatničke karte, moralno je da daš ostavku, jer ovoliko poraza, a ti tražiš alternativu da su igrači povređeni, da su van forme, to je izgovor. Ta ista C. Zvezda dok Ivanović nije došao sve mečeve je gubila, i ako on te igrače nije birao i nije s njima prošao pripreme, da ne doživi ni jedan poraz. To je znanje, a ne sreća.