GENERALE, VEČNAJA PAMJAT! Bugari tuguju za Ješićem i pamte kako je očitao lekciju prvaku Evrope
Alo!/Marko Metlaš

Tragična vest o pogibiji Miodraga Ješića (64) odjeknula je i u Bugarskoj, gde je General, kako su ga tamo zvali, ostavio dubok trag.

GENERALE, VEČNAJA PAMJAT! Bugari tuguju za Ješićem i pamte kako je očitao lekciju prvaku Evrope

EPA

 

Tamošnji „Top sport“ navodi da će Ješićevo ime zauvek ostati zapisano u istoriji „armejaca“, jer je CSKA 2005. godine doveo do jubilarne 30. titule državnog prvaka. Posle te, slavni klub iz Sofije je osvojio samo još jednu (2008).

- Ješić će se pamtiti i po nekoliko velikih pobeda CSKA u Evropi, pogotovo onu 1:0 protiv Liverpula na „Enfildu“ - prenosi „Top sport“.

Bila je to treće, tad poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. CSKA je izgubio u Sofiji 1:3, ali je savladao „redse“ u gostima 1:0. Liverpul je, podsećanja radi, bio aktuelni prvak Evrope, ali je morao u kvalifikacije jer je u Premijer ligi prethodne sezone završio na petom mestu.

- Navijači su ga voleli. Ostavio je trag u fudbalu. Večnaja pamjat, Generale! - zaključuje „Top sport“, podsećajući da je CSKA s njim osvojila i nacionalni kup 2006.

Ješić je u dva mandata bio na klupi CSKA (2004-2006, 2013), a vodio je i sofijsku Slaviju (2002-2004) i u dva navrata Liteks (2007-2008, 2014), kojem je doneo Kup Bugarske i dva Superkupa. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading