CRNO-BELIMA NE PRIJA ŠPANIJA Posle Barselone i Real Madrid koban po Partizan uprkos sjajnoj šuterskoj večeri crno-belih za tri poena
ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

 

Posle poraza od Barselone u prethodnom kolu, Partizan je sada zabeležio poraz i od Real Madrida u 10. kolu Evrolige. 

Zanimljivo, pred sam kraj meča navijači Partizana i Reala ujedinili su se u prozivanju Barselone, koja je bila nekorektna prema navijačima crno-belih pre dva dana, kada im nije dozvolila ulazak u halu ni sa plaćenim ulaznicama.

Sada Partizan ima skor 4-6, baš kao i Crvena zvezda koja je ranije večeras na svom terenu savladala Makabi sa 69:68, a sve se to dešava pred prvi ovosezonski derbi u ABA ligi u ponedeljak. Za to vreme, Real ređa pobede u Evroligi, ovo mu je peta uzastopna i sada ima skor 7-3.

Partizan je napadački fantastično otvorio utakmicu! Protiv velikog Reala usred Madrida postigli su čak 40 poena u prvoj četvrtini, ali je manjkavosti u defanzivi Real iskusno koristio, ne dozvolivši crno-belima da povedu dvocifrenom razlikom.

Tokom tih prvih deset minuta igre, u Partizanu su se posebno isticali šuterski veoma raspoloženi Anđušić i Naneli, a Ledej je punio sve statističke kolone - i poene, i asistencije, i skokove.

Kada je Anđušić pogodio svoju drugu trojku uz zvuk sirene na kraju prve četvrtine za vđstvo od 40:32, činilo se da će Partizan dodatno dobiti na samopouzdanju, ali umesto toga, usledilo je katastrofalnih pet minuta igre u drugom kvartalu.

Crno-beli su potpuno zaustavljeni u napadu, a na drugoj strani razgoropadili su se pre svih Hezonja i Ljulj, pa je Real za tih pet minuta napravio seriju 20:2 i poveo sa 50:42!

Bilo bi previše da je takav pad u igri Partizana još duže trajao, trener Obradović je uspeo da u završnici prvog poluvremena trgne svoju ekipu koja do odlaska na odmor prilazi na tri poena zaostatka, posle još jedne trojke Anđušića uz zvuk sirene - 54:51.

"Kraljevski klub" su do pobede vodili nezadrživi Ljulj, Hezonja i tavares, koji je bio neprikosnoven pod koševima. Ledej, Panter, Naneli i pogotovo Anđušić na početku meča, bili su najistaknutiji u gostujućem timu, ali osim časnog poraza, izabranici Željka Obradovića nisu mogli više u prestonici Španije.

Real Madrid - Partizan (105:97)

Real Madrid: Vilijams-Gos (8), Rodrigez, Ljulj (20), Kozer (2), Abalde (2), Gonzalez, Hezonja (15), Dek (15), Kornelije (6), Jabusele, Musa (14)

Partizan: Papapetru, Panter (16), Egzum (17), Trifunović, Naneli (15), Glas, Anđušić (13), Madar, Ledej (20), Brodžijanski (8), Lesor (8)

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Ledej je poentirao (105:97)

38. minut - Pukla je stotka! Rela je u napadu neprikosnoven u ovim trenucima (101:92)  

36. minut - Nažalost, crno-beli ne mogu u ovim trenucima da pariraju Madriđanima, apsolutno im ništa ne polazi za rukom (99:88)

34. minut - Fauliran je Džanan Musa i realizovao je slobodna bacanja (97:84)

33. minut - Pogađa Lesor (95:84)

31. minut - Sve polazi za rukom sada Madriđanima, crno-beli nemaju nikakav odgovor u odbrani (89:77)

Treća četvrtina:

30. minut - Egzum je pogodio dvojku u kontri, ali iako Partizan ima izvanredan šut za tri, Real ipak ima odgovor (86:74)

29. minut - Nova trojka za ekipu Reala u vrlo važnom trenutku (75:69)

27. minut - Nova trojka za crno-bele! Kakav procenat šuta za tri ima Partizan! Brodžijanski je ovog puta bio precizan (72:69)

25. minut - Ne mogu crno-beli da zaustave ponovo Tavaresa, gorostasni div iz Reala zadaje muke Partizanu (72:66)

24. minut - Ljulj je fauliran i pogodio je oba slobodna bacanja, a onda trojka Partizana, precizan je bio Ledej (68:63)

22. minut - Pravi Tavares i dalje probleme crno-belima u reketu, još jednom hvata živu loptu i poentira, a onda revija trojki na obe strane (62:58)

21. minut - Panter polovičan sa linije penala (54:52)

Druga četvrtina: 

20. minut - Polovičan sa linije penala je Kevin Panter, a onda Anđušić u poslednjoj sekundi ubacuje važnu trojku! (54:51) 

18. minut - Promašio je Partizan dva puta šut za tri poena, a onda naravno kazna sledi u kontri (54:47)

17. minut - Brodžijanski je uspeo konačno da poentira za crno-bele (52:44)

15. minut - Sam je Hezonja ostao na šutu za tri poena i iskoristio tu priliku, tako da sada već ozbiljniju prednost imaju Madriđani (50:42)

14. minut - Potpuni preokret Madriđana, ne ide dobro Partizanu u ovim trenucima (47:42)

13. minut - Bolja igra Španaca, morao je Željko Obradović da reaguje tajm-autom (41:42)

12. minut - Papapetru je promašio šut za tri, a onda  na drugoj strani prave faul crno-beli što Španci koriste (39:42)

11. minut - Pogrešio je Anđušić u napadu, loptu je ukrao jedan od igrača Reala, pa su tako Španci iskoristili faul i pogodili slobodna bacanja (34:40)

Prva četvrtina: 

10. minut - Ulazi Egzum u igru i pogađa trojku, raspucao se Partizana u šutu za tri poena, nova trojka za crno-bele, precizan je Anđušić (32:40)

9. minut - Naneli je precizan sa linije penala (28:34)

8. minut - Naneli poentira u kontri, mora Laso da reaguje tajm-autom (25:28)

6. minut - Ledej je ipak uspeo da izvuče situaciju i poentira pod košem Reala (25:25)

5. minut - Neumoljiv je Tavares, teško igrači Partizana mogu da pariraju njemu u reketu, a onda trojka Brodžijanskog (18:19)

4. minut - Odlično je započeo Naneli, pogodio trojku, a onda Tavares pogodio jedno od dva slobodna bacanja (14:16)

3. minut - Dobro je Partizan otvorio meč, stekao prednost od +3 (8:11)

2. minut - Anđušić je imao priliku da šutira sa linije penala i iskoristio je (4:5)

1. minut - Počeo je Real meč poenima Tavaresa, a onda dva slobodna bacanja (2:0)

20.15 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 10. kola Evrolige između Real Madrida i Partizana. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Madrida! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading