HVALA NAVIJAČIMA Obradović nakon poraza govorio o pojačanjima i pohvalio publiku u Areni
Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

 

Trener Partizana Željko Obradović komentarisao je igru njegovog tima i istakao da su sopstvenim greškama dozvolili pobedu rivalu.

- Utakmica je odlučena onog trenutka kada smo vodili, pravili smo neverovatno loše selekcije napada u smislu prodatih lopti. Četiri napada zaredom nismo šutnuli na koš. Pre toga je bila ista boljka u prvom poluvremenu i koja se ponavlja iz utakmice u utakmicu i to je problem. Pokušavam sve da uradim na tu temu da ih razdrmam i da im objasnim šta znači korišćenje faula kada nisi u bonusu. To ne radimo dobro, u prvom poluvremenu smo uspeli da se vrate u tim trenucima kada je bilo lako. To je sastavni deo igre i veliko oružje pametnim igračima. Mi to neradimo i to je problem. Završilo se tako što su nam dali tri poena u prvom poluvremenu, a imali smo tri faula. I to je deo igre. Završnicu smo odigrali kako smo odigrali, prodali lopte, nismo šutirali na koš. Protiv iskusnog tima kao što je Milano, takve greške se plaćaju. To je tim koji je napravljen za F4, ali mi smo veliki deo utakmice igrali dobro. Sigurno da može bolje i pametnije - rekao je Obradović.

Upitan je i da li će klub tražiti pojačanje zbog problema sa povredama?

HVALA NAVIJAČIMA Obradović nakon poraza govorio o pojačanjima i pohvalio publiku u Areni

KK Partizan

 

- Od letos čitam po novinama ne znam koliko imena. To je naučna fantastika. Ko potura, stavlja ta imena, nemam pojma. Nikad niko nije dišao da predloži konkretno ime. Ovaj igrač je na tržištu, šta misliš o njemu. To se nije dogodilo. Ja se bavim ovim što imam u timu, čak je i mali Glas imao povredu i trenutno je nesposoban da nam pomogne. Tražićemo rešenje u ovome što imamo, ako se pojavi neko rešenje... Pominjale se neke cifre, Bože me sačuvaj. Tri meseca se priča o imenima i transferima gde igrači poput Kampaca... Je l ste vi pročitali koliko su Fenerbahče i real bili spremni da ga plate. To je napravljena priča da se misli da Paritzan ima pare. Napravimo smo respektabilan budžet, Ja da sad cimam Ostoju i Zorana. Dajemo 100, 101 odsto pošto ovo toliko volim - ističe Obradović i dodaje:

- Da se vratim u ono što je bio pripremni period. Bio sam bez ijednog plejmejkera. Dante je bio na turneji u Španiji, imao je problema, čuvali smo ga da ne bi došlo do povrede. U poslednjoj utakmici je imao povredu i nije putovao u Moskvu. Tada se vratio Madar sa Evrobasketa. Dao sam mu dva dana odmora da ga osvežim. Kada iumate takvu sitauaiju, ne možete da reagujete. Aleksa je takođe van tima. Itekako bitan igrač za našu igru, fali i Smailagić. Ovo što imamo, to su igrači kojima verujem i večeras su i oni u pojedinim trenucima pokazali šđta imaju. Nemam nijedan razlog da ne nastavim da verujem u njih.

Napominje da je i u porazu od Manekena bilo dobrih stvari i pozdravlja sjajno navijanje publike u Beogradskoj areni.

- Pokušavam da sve ono što imam da kažem timu to radim na treningu i svlačionici. Uvek ću da stojim iza igrača i budem iza njih. Te analize su za nas, ko je šta kako radio. Ne radi se o jednom igrčau, već uvek o tomu. Bilo je dobrih stvari, ali da izanaliziramo i koje su bile loše. Pričao sam i posle SC da se sve zaboravlja, tako da i ovo moramo da zaboravimo i okrenemo se sledećoj utakmici protiv Bolonje. To je jedini način, 60 ih ima u regularnom delu, a ovo je šest. Tek smo napočetku, radićemo i videćemo dokle možemo. Želja je bila prisutna, hvala navijačima na neverovatnoj atmosferi, zaista sam impresioniran.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading