ŽELJKO SVE OBJASNO Evo zašto je Kevin Panter kapiten Partizana
ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Partizan Mozzart Bet upalo je motore. ABA liga je već počela na najbolji mogući način, savladana je Cibona, a sada se fokus prebacuje na Evroligu, tačnije na Albu koja je protivnik u prvom kolu elitnog takmičenja. Željko Obradović je istakao da se ekipa vredno sprema, a sve na čelu sa liderom Kevinom Panterom. Odjeknula je informacija da je Amerikanac kapiten crno-belih ove sezone, on je tek drugi stranac u istoriji kluba iz Humske koji je poneo ovo zvanje. 

-Ja donosim odluku, ali se konsultujem sa ljudima iz kluba. Uvek razgovoramo otvoreno, a svako je bio saglasan da bude kapiten, jer ima što je potrebno. Posvećen je košarci, uzor je mladima, zaslužuje da bude kapiten Partizana. Drugi čovek koji zaslužuje da bude kapiten je Danilo Anđušić. Njima verujemo - jasan je Obradović.

Ne teče ipak sve po planu, povrede prave problem. Oporavljaju se Smailagić i Avramović, ali tu nije kraj listi igrača koji su na poštedi.

-Nisu povređeni samo Alen i Aleksa, već u prvoj utakmici nije mogao da igra ni Madar koji ima povredu leđa. Moram da se vratim na pripremni period koji sigurno nije bio onakav kakav smo želeli. Igrači su bili po reprezentaciji, pa smo cele pripreme igrali sa jednim ili bez plejmejkera. Ali šta je, tu je... Tako je kako je! Videćemo kako izgleda u narednom periodu pa ćemo u skladu sa tim i donositi odluke.

ŽELJKO SVE OBJASNO Evo zašto je Kevin Panter kapiten Partizana

KK Partizan

 

Vest leta kada je Partizan Mozzart Bet u pitanju je povratak u elitno košarkaško takmičenje.

-Ponosan sam na činjenicu što se vraćamo u Evroligu posle toliko godina. Osećamo zahvalnosti ljudima iz Evrolige koji su prepoznali da je Partizan klub koji ima sve što je potrebno da bude među najboljima u Evropi.Naša je želja da nastavimo da budemo i dalje deo Evrolige.  Činjenica da smo oborili sve rekorde u broju prodatih karata dovoljno govori koliko navijači veruju ovoj ekipi. Želim da im se zahvalim. Ali, čunjenica je i da je tim najmlađi kao što je bio i prošle godine, mora da izađe na parket i da to što su navijači pokazali da veruju pretvori u energiju koja inače uvek bila odlika mladih igrača, kao i volja, želja, borbenost, entuzijazam. 

POBEDA NA STARTU Košarkaši FMP-a trijumfovali nad Megom u prvom kolu ABA lige

ŽELJKO SVE OBJASNO Evo zašto je Kevin Panter kapiten Partizana

ABA liga/Partizan NIS

 

Crno-beli će biti među najmlašima u takmičenju.

-Partizan je treći od pozadi po broju igrača koji su igrali u Evroligi, sem nas najneiskusnije ekipe su  Valensija i Baskonija. To je dovoljan podatak. Ako si mlad i neiskusan, moraš da ideš na parket i ostaviš sve. Možemo da pričamo danima da li nam fali iskustvo, a kad imaš ispred sebe Fener, Milano, Real, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos...naša prednost moraju da budu energija i želja. 

Iako su mladi, većina je već upoznata sa sistemom rada najtrofejnijeg trenera Evrope.

-Naravno, godinu dana rada je veliki period. Ne moramo da ponavljamo neke stvari, vidim napredak i kod mladih i starijih igrača. Ali, to u nekim stvarima nije dovoljno, moramo da nastavimo da radimo i dalje. Da budemo što bolji. Automazitam je nešto vrlo važno, drago mi je da su to rekli, ali nije dovoljno, moramo da radimo više. Evroliga je izuzetno takmičenje, iziskuje koncentraciju na najavećem nivou.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading