HITAN SASTANAK, PA SAOPŠTENJE FK Partizan više nije član Sportskog društva
FK Partizan

 

Fudbalski klub Partizan sazvao je hitnu Skupštinu Upravnog odbora ovog četvrtka na kojoj su donete nove odluke. Crno-beli više neće biti deo JSD Partizan, a aktuelna uprava dobila je punu podršku članova.

Saopštenje prenosimo u celosti bez korekcija redakcije:

Fudbalski klub ”Partizan”, kao član Jugoslovenskog sportskog društva ”Partizan” oštro osuđuje nezapamćen protivzakonit pritisak koji je pre sednice vršen na pojedine delegate u Skupštini JSD ’’Partizan’’ i zahteva da nadležni organi odmah preduzmu mere iz svoje nadležnosti.

Fudbalski klub ’’Partizan’’, kao član JSD ’’Partizan’’, osuđuje, ne prihvata i ne može da prihvati nezakonito i nestatutarno ponašanje predsednika košarkaškog kluba O.M. u Skupštini JSD ’’Partizan’’.

Fudbalski klub ’’Partizan’’, kao član JSD ’’Partizan’’, insistira da se izborni proces u JSD ’’Partizan’’ održi u svemu na način propisan aktima JSD ’’Partizan’’, i ističe da odluke „donete“ od grupe predstavnika određenog broja članova JSD ’’Partizan’’, nisu u skladu sa aktima JSD ’’Partizan’’.

FK ”Partizan” pruža punu podršku regularno izabranom rukovodstvu i upravi JSD ”Partizan” u prevazilaženju nastale situacije i uspostavljanju zakonitog rada u JSD ”Partizan” i u potpunosti je saglasan sa svim zakonom preduzetim koracima ostvarenim u vidu pokretanja svih odgovarajućih pravnih postupaka – podnošenja krivičnih prijava, tužbe za poništaj nezakonite i nestatutarne odluke nadležnom sudu i žalbe na rešenje Agencije za privredne registre.

HITAN SASTANAK, PA SAOPŠTENJE FK Partizan više nije član Sportskog društva

FK Partizan

 

Fudbalski klub ’’Partizan’’ je dužan da u svom radu dosledno poštuje zakonske norme, te se samim tim ne može povinovati nezakonitim odlukama nelegitimne i nezakonite navodno izabrane „nove“ uprave JSD ”Partizan”, naročito ako su iste suprotne pravima obavezama i interesima članova FK ’’Partizan’’.

Skupština FK ’’Partizan’’, kao najviši organ Kluba donela je odluku da Fudbalski klub ”Partizan” uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu ”Partizan”.

Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD ’’Partizan’’, bez održavanja nove sednice skupštine JSD ”Partizan” i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD ”Partizan” bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba ”Partizan” kao člana JSD ’’Partizan’’.

Skupština FK ’’Partizan’’ pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i medjunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje Kluba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading