NOVI EVROPSKI IZAZOV ZA PARTIZAN Petrić uporedio Nicu sa Zvezdom
FK Partizan

- Gledali smo tri utakmice, gledali smo poslednju u prvenstvu gde su slavili 0:1. Tu mi je delovalo kao da ne igramo sa najjačom ekipom s kojom smo igrali do sada. Kad to kažem, u tom trenutku sam mislio da je Zvezda možda i bolja ekipa od Nice. Međutim, druge utakmice, posebno drugo poluvreme s Kelnom, videlo se da imaju jak sastav i da su tehnički dobro potkovani i da imaju brze igrače. Igramo protiv ekipe koja trenutno spava, u svakom trenutku može da se probudi i napravi problem, kao što su pokazali protiv Kelna. Pričao sam sa Vladom Ivićem koji je s Makabijem igrao protiv njih, on mi je dao dosta informacija, igraju u talasima, igraju 10-15 minuta kao da su uspavani i da onda prebace u višu brzinu. Čeka nas težak meč. Moramo da odgovorimo na njihov stil igre, ali i da primenimo naš stil i pokušamo da ostvarimo rezultat. Videćemo danas da li su svi zdravi i spremni za sutra - rekao je Petrić.

SRCE KUCA ZA "PARNI VALJAK" Miloš Đelmaš pred duel Partizana i Nice, klubova u kojima je ostavio neizbrisiv trag

Nastavio je u istom ritmu.

- Belić je suspendovan, poslednje dve-tri utakmice igra na visokom nivou i nedostajaće nam. Imamo igrača koji mogu da ga zamene, ali da vam kažem ko će igrati, to moram da vidim i danas na treningu. Izaći ćemo u sistemu koji je prepoznatljiv u našem prvenstvu u poslednjih nekoliko utakmica. To što mogu ja da obećam ne znači da će se sprovesti u delo. Bitno je za mene da igramo na našem stadionu i nemamo šta da kalkulišemo. Ako dobijemo, bliži smo proleću i to nam je bitno. Posebno jer poslednju utakmicu igramo sa Česima i to možda može da bude odlučiujući meč.

Petrić je želeo da odmori neke igrače protiv Lučana.

- Hteo sam da odmorim i više igrača na tom meču. Živković nije bio predviđen da igra, pa bi možda još neko od mlađih igrača mogao da zaigra. Ali kad se igra u ritmu četvrtak-nedelja, ne trenira se mnogo i mislim da su spremni i odmorni. Pobede daju svežinu i raspoloženje u samom organizmu i u glavi. Psiha je tu bitna i mislim da smo se tu vratili, tako da mislim da su svi odmorni. I Sveta Marković koji je odigrao 90 minuta, i Urošević. Videćemo na treningu, ali po njihovoj priči vidim da su spremni. Kvinsi nije trenirao sa ekipom. Verovatno će biti u kombinaciji, da li od početka ili ne, videćemo danas.

OGLASILA SE UEFA Zvezdi ponovo sudi Nemac, Partizanu Englez

Partizanova grupa u Konferencijskoj ligi čini se dosta ujednačenom.

- Koja je najjača ekipa? Keln i Nica su za nijansu favoriti ispred Partizana. Pokazali su to u prvom meču. To što je Đelmaš rekao da možda menjaju tim je moguće, ali svi igrači koji izađu na teren neće igrati pod ručnom, već će dati maksimum. Oni imaju 20 igrača sličnog kvaliteta. Te priče da li će igrati slabije u Evropi... Svima te utakmice donose dobru priču. Ne treba to nas da opterećuje. Sutra je '11 na 11' što bi pokojni Paunović rekao. Vlada Ivić mi je stvarno rekao da su u oba meča protiv njih imali problema. Može da se Nica poredi sa klubovima iz Premijer lige koji igraju na taj način. Da pominjem neke ekipe, nećemo da širimo. Ono što sam pričao za Slovacko, to se videlo da igraju kao Čempionšip, sa dugim loptama na visoke igrače. Sutra će biti zanimljiva utakmica, a mi ćemo morati par zadataka da dobro odradimo", poručio je Gordan Petrić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading