OTVORENO O SVEMU Stolica progovorio o Ilievu, smeni, pojačanjima i sistemu igre
Alo!/Marko Metlaš

- Jedino je važno da se okrenemo terenu i treningu, ono što smo uspeli da uradimo u ovih nekoliko dana, da napravimo analizu i da uspemo da pomeramo stvari na bolje. Atmosfera i energija sa treninga vraća nas na osnovni put, a to je fudbal. Partizan kao ozbiljan klub i ja ne želimo da se bavimo spekulacijama i neistinama koje su se pojavile u medijima. Vezane su za te neke stvari povodom odlaska direktora Ilieva. Desile su se, nisu jednostavne za sve. Svako od Partizanovaca ovde je dobrodošao, svako ko ima volju i želju i ko je ostavio trag je dobrodošao. Neke stvari su otišle u pogrešnom smeru. Bilo bi neozbiljno da spekulišem o tome. Treba da izađemo jači, čvršći i kao neko ko zna da se nosi sa pritiscima i teškim trenucima i da nađemo rešenje. Za mene je to teren - rekao je Stolica.

Otkrio je i da li je bilo sukoba.

- Neozbiljno bi bilo da druge komentarišem. Nikakvih sukoba između nas nije bilo. Jasno vam je iz saopštenja Ilieva, to su lične stvari i nemam pravo da komentarišem. Primorani smo da se u hodu oporavljamo od ovoga. Nije dobar i jednostavan trenutak, gubitak sportskog direktora nije jednostavna stvar. Moram da poštujem ličnu stvar i privatnost te odluke. Jasno vam je da su to stvari koje su spekulacije i neistine na svim nivoima.

GLAVOBOLJA ZA STOLICU Partizan pred Novi Pazar ostao bez dva igrača

Osvrnuo se i na priče o smeni.

- Ne znam ko me smenjuje stvarno. Ljudi su mi slali i neke slike podrške sa nekih fasada. Moja osećanja kao Partizanovca ne mogu da budu kako treba posle dva remija, svestan sam težine i veličine ovog posla. Traži se instant rešenje u Srbiji i stvari koje treba da idu preko reda. Verujem u rad, kontinutiet i znanje.

Partizan je ostao bez Zdjelara i Holendera, a biće pojačanja.

- Važno pitanje. Ja sam na startu rekao svoje mišljenje da moramo da budemo ozbiljan klub. Došao sam sa idejom da menjamo stvari, da počinjemo novu fazu i ona nije ni malo jednostavna. Iz kluba su u ovom trenutku otišla dva igrača. Prvo Zdjelar koji je fantastičan momak i kapiten. Bila bi šteta ne posvetiti jednu konferenciju njemu. Holender je blizu odlaska takođe. Možda nije uspeo da pokaže potencijal, ali je reprezentativac jedne zemlje i neko ko je sa punim pravom tu gde jeste. Zahvaljujem se i jednom i drugom, žao mi je što je ovako pred meč da ih se samo dotaknemo.

Stolica je pričao i o sistemu igre Partizana.

- Sistem igre je isti, samo je formacija drugačija. Imali smo posed protiv TSC-a, nismo krunisali to golom, donelo bi to neki mir verovatno. Možda su nemiri potrebni da se sve potrese i da se pokrene nova energija, inat, da se postave stvari na pravo mesto. Ideja koja se bavi je uslovljena promenama. U zadnjoj liniji na pripremama imali smo Jevtovića i Šehovića u zadnjoj liniji, Rikardo je bio povređen tokom celog tog perioda. To su stvari koje su uslovile da izgleda drugačije u nekim segmentima igre. Da nije tečno kako bismo želeli, uz pritisak koji nose prvenstveni mečevi. Insistiranje na zahtevu koji mora da bude jasan, ekipa će sticati samopouzdanje sa pobedama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading