STARA LJUBAV ZABORAVA NEMA Hala Fuenlabrade će nositi Partizanovo ime
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Fudbalski stadion u tom gradu se zove "Fernando Tores”, a košarkaška dvorana "Fernando Martin”, a pridružiće im se kompleks nazvan po srpskom timu.

-Želimo da realizujemo tu ideju sklopu obeležavanja tridesete godišnjice uspeha Partizana. Budući da se sportska hala u kojoj igramo zove ‘Fernando Martin’, a fudbalski stadion ‘Fernando Tores’, voleli bismo da neki sportski objekat dobije ime "Partizan" - rekao je predsednik KK Fuenlabrada Hose Kintana Vijar, a prenosi "Sport Klub". 

Time će gradonačelnik Fuenlabrade 1992. godine obeležiti 30 godina od kako su se crno-beli popeli na evropski tron.

VAGALI SMO KAO NA APOTEKARSKOJ VAGI Predsednik Vučić zapretio Zvezdi i Partizanu!

STARA LJUBAV ZABORAVA NEMA Hala Fuenlabrade će nositi Partizanovo ime

Printscreen/Twitter

 

Podsetimo, Partizan je zbog rata u bivšoj Jugoslaviji morao da pronađe halu u kojoj će igrati domaće utakmice, a izbor je spao na Fuenlabradu.

-Kada je Partizan došao da igra kod nas, postojala je lokalna košarkaška liga u kojoj su manje-više igrali veterani, nije bilo poluprofesionalne niti profesionalne ekipe. Tada još nisu postojale ni škole košarke u kojima bi dečaci i devojčice mogli da treniraju. Mnoge stvari u gradu su tek počinjale da se razvijaju. Bilo je to vreme izrade novih planova za grad čiji je broj stanovnika neprestano rastao. Hala sportova ‘Fernando Martin’ bila je tek sagrađena i hteli smo da dobije određenu namenu, pa smo mislili da je igranje utakmica Kupa evropskih šampiona u košarci, današnje Evrolige, odlična prilika za to - prisećao se Kintana Vijar.

Ono što će zauvek ostati jeste veza između dva kluba, ovekovečena u nazivu koji su crno-beli nosili kada su slavili na finalnom turniru u Istanbulu - Partizan iz Fuenlabrade. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading