PARTIZAN OD DRŽAVE DOBIO SKORO 4 MILIONA, DUGUJE 5 Ostoja Mijailović progovorio o finansijama i stavio tačku na spekulacije
KK Partizan

U pitanju je suma od 3,8 miliona evra, ali to nisu jedini prihodi crno-belih.

Što se tiče Partizana, mogu da kažem tačno u cent. Za ovu sezonu smo dovili 3.800.000 evra, sveukupno. Dobili smo nešto i u aprilu i junu, ali za prethodnu sezonu. Moram da kažem da je klub prihodovao od prodaje karata i privatnih firmi 4.300.000 evra. Ne mogu da uđem u Zvezdinu kalkulaciju i ne ljutim se ako su dobili više. Igraju Evroligu, to je skuplje takmičenje. Ja pretpostavljam da će Partizan dobiti više novca ako bude naredne sezone igrao Evroligu - rekao je Mijailović gostujući na TV "Prva".

NASTAVLJAJU SE "PECKANJA" Nekadašnji kapiten Partizana provocira "delije"

Kako kaže, Partizan trenutno duguje pet miliona.

PARTIZAN OD DRŽAVE DOBIO SKORO 4 MILIONA, DUGUJE 5 Ostoja Mijailović progovorio o finansijama i stavio tačku na spekulacije

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

Izaći ćemo na konferenciji za medije i sve reći. Porez u Partizanu je star od 20 godina. Nasleđen je od Vujoševića, Danilovića, prethodnih uprava. Partizan je 2017. dugovao sedam miliona evra i najveća stavka je bio dug na ime poreza, kao i danas. U Poreskoj upravi imamo zahtev za reprogram i mi taj porez moramo da plaćamo. Kad smo došli imali smo dug prema banci milion evra, prema bivšim igračima i trenerima tri miliona evra i prema državi nešto manje od tri. Banci je dug vraćen, dug ka bivšim igračima je 90 odsto rešen i ostao je dug na ime poreza. Mora da nam se prvo odobri reprogram. Dugujemo pet miliona evra. Ide kamata na kamatu - poručio je Mijailović i obećao plaćanje po dobijanju reprograma.

SRAMAN POTEZ KOŠARKAŠA PARTIZANA Sin Zvezdine legende postigao koš, pa se unosio u lice Dejanu Radonjiću (VIDEO)

Govorio je i o četvrtom meču finalne serije ABA lige u kom je Partizan ubedljivo slavio protiv Crvene zvezde (112:84).

- Pobedili smo i odigrali smo bolje od gradskog rivala. Pre svega me raduje sinoćna atmosfera koja je bila iole normalna. Sinoć smo pokazali da može da bude organizacija drugačija i koliko-toliko sportska. Bilo je pojedinih vređanja i sitnih predmeta ubačenih na teren. Moram da napomenem navijačima da je klub kažnjen sa 50.000 evra na trećem meču zbog nereda, a toliki je bio ukupni prihod od prodaje. Sinoć nismo imali zaradu jer nije bilo prodaje karata - izjavio je predsednik crno-belih.

PARTIZAN OD DRŽAVE DOBIO SKORO 4 MILIONA, DUGUJE 5 Ostoja Mijailović progovorio o finansijama i stavio tačku na spekulacije

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Dodao je da se stalno vrši propaganda protiv Partizana, kao što je to bilo u slučaju udaranja sudije Majka Boltauzera i prevelike vrućine prouzrovokane prisustvom navijača preko kapaciteta "Pionira".

- Imali smo ovih dana kako je naš navijač udario policajca, a na snimku se vidi da to nije tačno. Imali smo da smo pustili više ljudi u halu, a ni to nije tačno. Goran Vesić je nakon rekonstrukcije izjavio da je novi kapacitet 8.000. Mi smo sinoć imali 7.950 navijača na tribinama - zaključio je Mijailović.

Saopštenjima kluba sa Malog Kalemegdana nije želeo da se bavi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading