PRED ZVEZDU I FINALE Obradović o vreloj atmosfer: Na parketu će biti pet na pet, oba tima zaslužuju Evroligu
ABA liga/kk borac/Duško Radišić

- Ovo je bio veliki cilj koji smo imali na početku sezone. Poslednja utakmica koju smo odigrali je veoma dobra i to raspoloženje bi trebalo da nam pomogne. Pokušaćemo ravnopravno da se nosimo sa protivnikom kao što je Crvena zvezda. Oni imaju iskusan tim koji uvek zna šta tačno treba da radi odbrambeno i napadački. Imaju igrače koji su spremni da kazne svako preuzimanje i moramo to dobro da analiziramo - rekao je Obradović.

Nastavio je u istom ritmu.

- Različito je utoliko što je plej-of i što se igra na svaka dva dana. Kad igraš u seriji protiv jednog tima u plej-ofu, naravno da pokušavaš neke stvari da promenite. Bile su to tri različite utakmice, pripremili smo analizu, radili neke detalje. Moramo voditi računa jer su oni veoma iskusan tim. Ta poslednja utakmica pred našim navijačima je pokazala da smo uspeli da pronađemo neki način da pobedimo Crvenu zvezdu.

PARTIZAN I ZVEZDA U BORBI ZA TROFEJ U sredu počinje prodaja karata za finale regionalnog takmičenja

O pritisku ne treba trošiti reči. Uvek ga ima kada su ovakve utakmice u pitanju...

- Pritisak postoji kao nešto što je uvek kod svih nas prisutno. Ulog je veliki, a sama činjenica da kada dođeš do finala zna se šta je cilj. Moram da ponovim da je Partizan ubedljivo najmlađi tim u Evropi. Ova finalna serija će im pomoći u tom smislu sazrevanja. Ovo je košarka, pet na pet, lopta i igra se.

Obradović očekuje izvanrednu atmosferu u prve dve utakmice.

- Ova utakmica je specifična što će biti puno i kada Crvena zvezda i kada mi budemo domaćini. Oba tima će imati navijače potpuno na svojoj strani. Znamo da će u prve dve utakmice biti izvanredna atmsofera, ali na parketu će biti pet na pet.

GOREĆE PIONIR Srpski stručnjak za Alo! o okršaju Zvezde i Partizana: Čeka nas burno finale

Dosta se priča o Evroligi.

- Ja pričam godinama unazad - mislim da je Crvenoj zvezdi i Partizanu mesto u Evroligi. Svi razmišljaju na isti način. To bi bilo dobro i za Beograd i za Srbiju. Oba tima imaju izvanredne navijače i verujem da bi to ispraćeno sa najvećim mogućim brojem navijača, što odgovara Evroligi. Voleli bismo da, bez obzira na rezultat ove finalne serije, imamo dva kluba u Evroligi. Da li će to biti slučaj, ne zavisi od nas - završio je trener Partizana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading