KOCKICE SE SLAŽU Partizanu otvoren put u Evropi, crno-beli ovo nisu mogli da sanjaju
Alo/Vladimir Markovic

Niko ne može da tvrdi sa sigurnošću da će baš klub iz Humske osvojiti Kup Srbije (rival u polufinalu mu je Vojvodine, u eventualnoj borbi za pehar bolji iz duela Crvena zvezda – Novi Pazar), međutim, čak i plasman u finale bi mu doneo povlasticu, jer je sigurno (najmanje) drugi u prvenstvu (da bi bio prvi potrebno je da dobije sve utakmice, a večiti rival makar jednu izgubi ili dvaput odigra nerešeno).

Prema sadašnjem preseku, te pozicije bi mogle da promovišu crno-bele (pod uslovom da izbace Novosađane) u učesnike plej-ofa Lige Evrope.

Da bi se našao direktno na toj stanici potrebno je da se ispune dva uslova. Prvi je da aktuelno izdanje takmičenja osvoji pobednik polufinalnog duela Lajpcig – Glazgov Rendžers (Nemci imaju prednost iz prvog susreta 1:0, drugi par čine Vest Hem i Ajntraht), a drugi da trofej Lige konferencije podigne bilo koji klub osim Lestera (Englezi u četvrtak igraju revanš sa Romom posle 1:1 na King pauer stadionu, a u Tiranu će bolji iz duela Marselja i Fajenorda, gde Holanđani imaju gol prednosti).

SADIK SPAS ZA PARTIZAN Crno-belima stižu milioni, ovaj novac gasi požar u Humskoj

Takvi ishodi bi pogurali ekipu Aleksandra Stanojevića na poslednji stepenik kvalifikacija, jer po novoj šemi UEFA, ustanovljenoj prošle godine, postoje samo treće i četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i crno-beli bi praktično preskočili prvu rundu.

Ostaje da se vidi kakav će biti rasplet i šta će na kraju biti realno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading