OSTOJA MIJAILOVIĆ OTVORIO DUŠU Prvi čovek Partizana o ispadanju iz Evrokupa, Evroligi, finansijskoj situaciji
KK Partizan

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijalović izjavio je u opširnom intervjuu za "Sportski žurnal" da se crno-beli okreću polufinalu ABA lige nakon šokantnog poraza u osmini finala Evrokupa od Burse.

- Nemamo previše izbora, okrećemo se ka polufinalu ABA lige. Čekamo da se završe četvrtfinala, da vidimo sa kim igramo. Niko od nas nije očekivao da ćemo da ispadnemo u osmini finala Evrokupa. Čak nam se bio i posložio put da dođemo do finala. Ali, to se nije desilo. Svima nam je teško - rekao je Mijailović.

BOMBA U REDOVIMA CRNO-BELIH Partizan zainteresovan za najboljeg igrača prvenstva Italije

- O tome sam pre par dana razgovarao i sa Željkom. Mi nećemo odustati od naših mladih igrača. Možda bi iskusniji Amerikanci, sa NBA iskustvom, ovakve utakmice dobili. Ali, siguran sam da će na duže staze će talentovani, mladi više dati ekipi. I rezultatski, i sa finansijske strane. Imali smo daleko najmlađu ekipu u Evrokupu. Možda smo sa neke strane cenu te mladosti i platili.

OSTOJA MIJAILOVIĆ OTVORIO DUŠU Prvi čovek Partizana o ispadanju iz Evrokupa, Evroligi, finansijskoj situaciji

KK Partizan

 

Objasnio je i kako će rana eliminacija u Evrokupu uticati na finansije kluba.

- Izašli su finansijski izveštaji za prethodnu godinu. Naše knjigovodstvo greškom nije obrisalo potraživanja i kamate od strane banke. Taj dug ne postoji. On je pravosnažno rešen u našu korist i taj dug nemamo već godinu dana. Nemamo kašnjenja, redovno plaćamo plate. Nažalost i reprograme i 'batove' i to nas dosta muči. Niko nikome ne može da garantuje da bi došao do finala. Ali, realno, mi da smo otišli do finala, siguran sam da bismo za te tri utakmice uzeli milion evra. Što bi dosta značilo klubu u trenutnoj situaciji. To je nekih 15 ili 13 odsto budžeta. Svakako je veliki udarac za klub, gde moramo da nađemo način da nastavimo dalje. Veliki deo našeg budžeta se puni od ulaznica. Da je sezona išla onako kako smo zamislili, od prodaje karata bismo zaradili tri do četiri miliona evra - objasnio je prvi čovek Partizana.

Brutalan odgovor Partizanu na pretnje istupanjem iz Košarkaške lige Srbije

Osvrnuo se i na neuspelo zakucavanje Alekse Avramovića u finišu meča protiv Burse, koje je vrlo lako moglo da bude presudno.

- Pričaju o Aleksi Avramoviću. Zašto je zakucao u prvi obruč, zašto nije položio loptu? Jednostavno, to je želja igrača. I više ne možete da se vratite nazad. Uostalom, on je na toj utakmici postigao 22 poena, našem gradskom rivalu ubacio osam trojki, što je neverovatno. Košarka nije igra gde vi konstantno možete da imate isti nivo kvaliteta igre. Dešavaju se usponi i padovi - naveo je Mijailović.

TUGA Otkriveno od čega je preminuo legendarni Zoran Sretenović

Osvrnuo se i na eventualno učešće u Evroligi.

- Partizan svakako neće odlučivati o tome, ako nas budu pozvali, mi taj poziv nećemo odbiti. Ali, kao Partizan nećemo ništa tražiti. Već sam nekoliko puta rekao da mi je jako žao zbog svega šta se dešava između Rusije i Ukrajine. Jako mi je žao sporta i ruskih klubova. Imamo jako dobre odnose sa CSKA, sa njihovim menadžmentom, imamo i kontakte i sa drugim klubovima koji su isključeni. Mislim da je to dosta nepravedeno prema klubovima koji su bili okosnica evropske košarke decenijama unazad. To je loše, ali mi nismo toliko moćni da možemo nešto više da uradimo. Već samo da damo svoje mišljenje i podršku tim klubovima. Od te njihove štete, mi ne očekujemo ništa - rekao je predsednik Partizana u intervjuu za "Sportski žurnal".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading