NEMA PREDAJE! Stanojević pred Fejenord poslao jasnu poruku
Alo!/Vladimir Marković

Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je pred revanš meč osmine finala Lige konferencija sa Fejenordom.

Partizan je u prvom meču u Beogradu izgubio 5:2 od holandskog tima.

Revanš meč na programu je u četvrtak od 21:00.

IMAMO DUŽNOST PREMA KLUBU! U Partizanu otkrili šta im je cilj protiv Fejenorda

- Nije bila ovakva situacija u Evropi ove sezone. Igrali smo protiv snažnog rivala, bio je bolji, zasluženo nas dobio. Došli smo u nerelanu situaciju, jer gostujemo. Da je obrnuto, revanš kod kuće, bilo bi lakše. S obzirom da gostujemo i imamo tri gola zaostatka, izuzetno je teško, ako hoćemo da budemo realni... Ako ćemo da pričamo ono što ljudi žele da čuju, onda nismo se predali. Ne, nisam se predao, to ću pokazati po sastavu koji budem izveo. Ako ćemo realno. A, ako hoćete kao navijač, ne kao trener, onda ću kazati da idemo jako, da pokušamo da damo tri gola. Ako možemo, u prvom poluvremenu, ne primimo nijedan i nadamo se najboljem - kaže Stanojević.

NEMA PREDAJE! Stanojević pred Fejenord poslao jasnu poruku

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Rekao je da mu znači podrška navijača i da su im dužni.

- Nama je najvažnija podrška navijača, da nas podrže, ako hoće, mogu, žele i ako su uz tim. Sve dok nosite grb Partizana, u obavezi ste prema navijačima da odigrate najbolje što možete. I kad je na programu prijateljska utakmica. Doputovala je cela ekipa, osim Marka Milovanovića i povređenog Bibarsa Natha. Biće najjače raspoložive snage. Zbog obaveze prema dresu. Tako ćemo izaći i ponašati se. U zavisnosti od razvoja situacije i rezultata, razmišljaćemo o narednoj utakmici.

NOVI PROBLEMI ZA PARTIZAN! Crno-beli bez standardnih igrača u Holandiji!

Čeka ih pun stadion u Roterdamu.

- Videli ste da je rasprodao stadion. Kad se to desi, verovatno ne razmišlja o onoj narednoj utakmici. Imaće mogućnost promena, s obzirom na kvalitet i širinu kadra. Menjali su sastav i tokom grupne faze, okončane ubedljivo na prvom mestu. Neke susrete su igrali u kombinovanom, a ja bih voleo da istrče u dobrom sastavu. Verovatno im je svaki – dobar.

NEMA PREDAJE! Stanojević pred Fejenord poslao jasnu poruku

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Posle poraza u derbiju i kiksa protiv Napretka, Partizan više nije lider Superlige Srbije.

- Sad je stvarno najveći pritisak, iz hiljadu razloga. Bilo je teških trenutaka u prvom mandatu, ispadanja iz Evrope, pokazivanja karaktera. Uvek imate u Partizanu teških trenutaka. Nekad morate da patite. Ne može sve... Imali smo derbije koji su direktno odlučivali titulu, sve sam prošao više puta. Već sam duže ovde, treći sam trener po broju utakmica u istoriji Partizana. Prošao sam svakakvih stvari, kao pomoćnik sa Miroslavom Đukićem, kasnije samostalno, kad smo osvojili dve titule i utabali stazu ka trećoj. Imao sam i ovakvih i onakvih perioda, kao i sad. Nemam nikakav problem. Znam šta se očekuje i kako funkcioniše - naveo je trener crno-belih.

Porazi su sastavni deo sporta.

Svaka čast svima, ali za mene niti je normalno, niti moguće dobiti sve utakmice. Toliko ih je, ne postoji ekipa na svetu koja je uvek na najvišem nivou, nisam to video dosad u istoriji fudbala. Zato ni od svog sastava nisam očekivao da bude takav. U jednom trenutku ti se nametne protivnik ili naiđeš na boljeg. Desi vam se. Niste roboti. Odigrali smo devet utakmica za mesec dana, nije lako. Niti sam pričao samo sa defanzivcima, već i sa ofanzivcima koji su mašili šanse. Mi smo tim, imali smo i uspone i padove, kojih je bilo manje. Nismo mašine, da igramo sve utakmice na istom nivou. Počeli smo sezonu izvanredno, bili fantastični proitv Sparte. Jedino što možemo da komentarišemo loše je derbi. Sve ostalo... - kaže Stanojević i dodaje:

- Posle gostovanja Zvezdi smo odigrali odlično protiv Mladosti. Može da se spinuje, mogli smo da primimo gol u poslednjem minutu, ali smo odigrali dobru utakmicu, trebalo je da vodimo 5:0 protiv dobre ekipe iz Lučana. Dakle, nije to bilo posledica poraza u derbiju, jer smo pokazali da smo se vratili. Šta da radim što smo naišli na ozbiljan tim kakav je Fejnord? Je l' to, možda, posledica? Ili je njima (Crvenoj zvezdi, prim. aut.) posledica nečega što su izgubili 0:3 u Škotskoj. To je trenutna situacija. Naleteli smo na dobrog protivnika. Vreme će pokazati. Nisam neko ko će u trenutku da analizira celu godinu. Imamo više od 40 utakmica iza sebe i neozbiljno bi bilo da na osnovu poslednje dve analiziram kompletnu sezonu. Nisam takav da analiziram šta se desilo u poslednja četiri dana. Analizira se na kraju prvog dela i cele sezone. Sačekajte, da vidimo u kom pravcu će ići - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading