ZABORAVITE PRAG! Legendarni napadač došao u Humsku, UPOZORIO CRNO-BELE i pozvao "grobare" na Spartu
FK Partizan

 

Mustafa Hasanagić, junak eliminacije Sparte na putu ka Partizanovom finalu Kupa šampiona 1966, priželjkuje pune tribine sutra uveče u Humskoj (18.45) protiv češkog velikana u revanšu šesnaestine finala Lige konferencija.

ZABORAVITE PRAG! Legendarni napadač došao u Humsku, UPOZORIO CRNO-BELE i pozvao

FK Partizan

 

- Apelujem da navijači dođu u velikom broju i podrže ekipu. Znam koliko je važna publika kao 12. igrač, veliki podstrek za dobru igru - poručuje legendarni golgeter crno-belih.

 

 

Hasanagić se na travi nekadašnjeg stadiona JNA prisetio fantastične pobede od 5:0 protiv Sparte u martu 1966. kojom su tadašnji Čehoslovaci eliminisani u revanšu četvrtfinala KEŠ posle. On je postigao dva gola, kao i Vladica Kovačević, a jedan je bio delo Velibora Vasovića. I sve to pošto je u Pragu bilo 4:1 za domaćina...

- Da ovi golovi mogu da pričaju, šta bi sve mogli da kažu... Bio sam tada gladan golova i žao mi je što su mi u revanšu poništili jedan gol, inače bih bio prvi strelac te sezone u Kupa šampiona. Za ovaj stadion me vežu najlepše uspomene. Dugo nisam bio ovde i baš sam uzbuđen - rekao je 80-godišnji Hasanagić.

ZABORAVITE PRAG! Legendarni napadač došao u Humsku, UPOZORIO CRNO-BELE i pozvao

AP/Michal Kamaryt

 

Partizan sutra, za razliku od njegovog iz 1966, dočekuje Spartu u revanš s prednošću iz Praga ostvarenu golom Meniga.

ZABORAVITE PRAG! Legendarni napadač došao u Humsku, UPOZORIO CRNO-BELE i pozvao

FK Partizan

 

- Igračima bi bilo najpametnije da zaborave pobedu u Pragu - poručio je legendarni centarfor koji je prilikom posete Humskoj dobio na poklon crno-belu „devetku“ od direktora kluba Miloša Vazure.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Marko

24.02.2022 08:13

ZASTO TAKVE LEGENDE NEMA U UPRAVI I VISE NA STADIONU .