MARKO JEVTOVIĆ PONOVO U PARTIZANU: OSEĆAM ŠAMPIONSKU ENERGIJU
FK Partizan

Marko Jevtović (28) jedan je od brojnih fudbalera Partizana koji su se vratili u staro jato. Posle tri odlične godine u Turskoj i avanture u Al Ahliju iz Dohe zadužio je crno-belu opremu i uskoro očekuje novi početak u Humskoj.

Poput Fejse i vi ste povratnik sa Istoka u evropski fudbal?

-Malo sam bio, pola godine, a povratak u Partizan je korak unapred u mojoj karijeri. Super se osećam, puno igrača poznajem od ranije kao i ljude koji ih opslužuju. Osećaj je fenomanalana i drago mi je što sam ponovo s njima.

Poriv za povratak?

- Uzbuđen sam što ćemo se ponovo boriti za titulu pošto imamo najviše ciljeve i to je jedan od motiva zbog kojih sam ponovo zadužio crno-beli dres.

MARKO JEVTOVIĆ PONOVO U PARTIZANU: OSEĆAM ŠAMPIONSKU ENERGIJU

FK Partizan

 

 

Da li si pratio Partizan?

-Naravno, a imam osećaj kao da sam juče otišao iz kluba i sada se  vratio. Apsolutno sve znam od igrača do situacije u klubu. Sa mnogima sam bio u svakodnevnom kontaktu.

Možda je neko od saigrača lobirao da se vratiš?

-Zvali su me i ranije, ne samo sada, neki od saigrača iz prvog mandata. Plus navijali, porodica, drugovi... Beograd je moj grad i drago mi je da sam ponovo kud kuće.

Specijalista za evrogolove

Nisi često bio strelac, ali uvek su to bili izuzetno atraktivni golovi?

-Postigao sam gol godine makazicama na važnoj utakmici i to je bio gol godine u Turskoj. Ipak, bolje je pet puta pogoditi mrežu s linije nego jednom postići atraktivan gol. Lepo sećanje, nadam se da će se ponoviti, radiću na tome.

U kolekciji imaš titulu iz 2017. koja je među najdražima navijačima Partizana?

-Nadam se da ćemo navijače ponovo obradovati. Dupla kruna koju smo te godine osvojili nešto je posebno kao i energija koja se osećala. Svi znate kako se vodila i završila borba sa Crvenom zvezdom. Sve je kulminiralo euforijom koja se prepričava, a meni je to najlepši period u karijeri

Oseća li se slična energija i sada?

-Da, u ekipi i stručnom štabu.

Poređenje sa ekipom od pre četiri-pet godina?

-Samo smo nas trojica iz te psotave i ne može da se poredi, ali može energija koju ima sadašnji trener Stanojević i uspeo je da je prenese na igrače. Samo tako treba da nastavimo.

Svaka škola se plaća

Kaješ li ste zbog odlaska u Al Ahli iz Dohe?

-Ne, iako nije bilo sjajno što se fudbala tiče, ipak je to za mene bila veliko iskustvo. Jednostavno rečeno, tamo se nisam pronašao, nisam bio srećan, a to je osećala i moja porodica. Bilo je najbolje da se raziđemo kako se niko ne bi mučio.

Visinom podsećaš na Šćekića koji je otišao možeš li da ga zameniš?

-Sve su to teme za našu internu analizu. Više je to pitanje za trenera Stanojevića. Tu sam i što god je u mojoj moći daću da ispunim sve zahteve, a puno je nijansi naročito na pozicijama veznih igrača.

Kada očekuješ da budeš maksimalno spreman?

-Individualno sam trenirao, ali jasno je da mi treba neki period sa ekipom, da odradim nešto specifično. Nadam se prvim minutima već u Turskoj kako bi podizao formu u narednih 10 dana. Bazu imam, ali to trenutno nije dovoljno.

Novi imidž

Imidž sa brkovima, bradicom, punđom da li je samo za pripreme ili i polusezonu?

-Od skoro ovako izgledam, a do kada ni sam ne znam.

Partizan odavno nije bio na tri fronta u ovo doba godine, a da li ima dovoljno igrača za rotaciju?

-Mislim da na svakoj poziciji imamo bar po dva odlična fudbalera to to je posebna snaga ove ekipe da bi u kontinuitetu ostvarivala dobre rezultate.

Povratak u Partizan možda je odskočna daska za još jedan odlazak preko granice?

-U fudbalu se ništa ne zna i ne treba planirati. Za samo pola godine svašta može da se promeni. Ne razmišljam o tome. Tek sam stigao i maksimalno sam fokusiran da napravimo rezultat i pomognem u okviru mojih zadataka. Lično ne pravim dugoročne planove.

Menadžerska karijera u najavi

Na kom jeziku komuniciraš sa osobljem hotela u Antaliji?

-Dosta sam naučio turski, znam puno osonovnih stvari i fraza mada više razumem nego što pričam.

Možda ti to u budućnosti bude od koristi u menadžerskom poslu?

-Rano je pričati o budućnosti posle igračke karijere. Imam dosta prijatelja u Turskoj i nikad se ne zna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading