OGLASIO SE LESOR Francuz posle prelaska u Partizan prokomentarisao reakciju navijača Zvezde i otkrio zašto je pojačao crno-bele!
Foto: ALO/Marko Metlaš

Francuski košarkaš Matijas Lesor istakao je da je dolazak u Partizan dobra odluka za njegovu karijeru, kao i da se za crno-bele odlučio isključivo zbog Željka Obradovića.

Nekadašnji centar Crvene zvezde potpisao je ugovor sa klubom iz Humske do kraja sezone, a poslednji angažman imao je u Makabiju iz Tel Aviva u kom je proveo dva meseca. 

- Željko je jedan od najvećih razloga što sam potpisao za Partizan. Želeo me je u timu. Znam da će to biti dobro za moju karijeru. Obradović je razvio veliki broj igrača, ima ogromno iskustvo, tako da će mi to značiti - rekao je Lesor za Bebasket i dodao:

- Željko je bio zadovoljan onim što sam radio u Makabiju. Ne plašim se da igram kod njega u timu, sve će zavisiti od mene. Ako uradim nešto glupo galamiće na mene i to je deo svega. Zato je i osvojio Evroligu devet puta. Očigledno njegova tehnika daje rezultate. Rekao bih da liči Zvezdana Mitrovića i verujem da ću moći sa njim da imam otvoren razgovor. Na terenu ga vidimo zatvorenog, imamo utisak da je vrlo tvrd sa svojim igračima, ali mislim da je jako dobar na ljudskom nivou, vrlo otvoren, sa kojim može lako da se razgovara. On i Zvezdan su dve potpuno različite osobe, ali verujem da postoji ta sličnost među njima, u tome što je vrlo zahtevan prema igračima i strog na terenu, ali neko s kim se lako može komunicirati van terena.

EPA

 

Naravno, nezaobilazna tema je bilo Lesorovo igranje u Crvenoj zvezdi.

– Sa Zvezdom je bilo uspona i padova. Počelo je perfektno i onda se na kraju malo pogoršalo. Ali imam samo dobra sećanja iz Srbije. Srećan sam što se vraćam u Beograd, sviđa mi se život u tom gradu.

Nije krio Lesor da je bilo poruka, uglavnom negativne konotacije od strane navijača Zvezde.

– Da, primio sam neke poruke ali me nisu previše pogodile. Znao sam gde idem i gde dolazim, svestan sam svega. Fokusiram se na košarku. Nisam ni prvi ni poslednji ko je uradio tako nešto. Čak i kada su navijači ljuti postoji poštovanje prema igračima. Mislim da nema čega da se plašim osim što će mi zviždati. Biće napeto na derbiju – prokomentarisao je Lesor i dodao:

– Srećan sam. Igraću ponovo košarku, nedostaje mi to. Igrao sam za Makabi poslednje utakmice i od tada prošlo skoro dva meseca. Partizan me je želeo već u predsezoni. Imao sam dugo ponudu, ali sam čekao ponude iz Evrolige. I na kraju sam završio u Partizanu što mislim daje logičan potez i najbolji za moju karijeru – zaključio je Lesor.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari (0)

Loading