FORTUNA UZ PARTIZAN Crno-beli remijem ostali u Evropi (FOTO, VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Partizan je u poslednjem kolu dočekao kiparski Anortozis, remijem je, uz dosta sreće, stigao do 1/16 finala Lige konferencija i proleća u Evropi.

U prvom meču na Kipru slavili su Beograđani, ali su potom zaređali sa lšijim rezultatima, pa su bili došli u situaciju da u poslednjem kolu traže "proleće u Evropi".

Najbolji napadač Rikardo Gomeš nije mogao da igra, pozlilo mu je nekoliko sati pred meč.

Sve je palo na mladog Milovanovića, koji je dao vodeći gol, ali je potom golman Popović sve uprskao lošom procenom i skrivljenim penalom.

Do finiša su se svi ljubitelji crno-belih boja tresli, ali je Fortuna bila uz Beograđane, naročito u poslednjem napadu na meču.

Sledi žreb, rivalu su trećeplasirani timovi iz grupne faze Lige Evrope.

Gent je i pre poslednjeg kola obezbedio prvo mesto u grupi zbog boljeg međusobnog odnosa sa Partizanom, automatski plasman u osminu finala Lige konferencija.

Partizan - Anortozis 1:1 (1:1)

Beograd - Stadion: Partizana. Sudija: Giorgi Kruašvili (Gruzija). Pomoćnici: Levan Meravišmili i Zaza Pipia (Gruzija). Žuti kartoni: Šćekić, Popović (Partizan). Strelci: 1:0 Marko Milovanović u 20, 1:1 Lazaros Hristolodopulos (penal) u 33. minutu.

PARTIZAN: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević (od 89. Živković), Jojić (od 89. Miletić), Zdjelar, Pavlović (od 46. Šćekić), Jović (od 62. Lutovac), Menig (od 62. Holender), Milovanović.

ANORTOZIS: Cur, Anderson, Antoniades (od 78. Korea), Arajuri, Hambarcumjan, Hašbauer, Artimatas, Janou (od 46. Popović), Varda, Deletić (od 71. Hristofi), Hristolodopulos (od 68. Kačarava).

 

Gent je prvi u B grupi, Partizan drugi, u 1/16 finala Lige konferencija čeka nekog od trećeplasiranih timova iz Lige Evrope.

90+4. minut: Hristofi je iskoristio karambol u kaznenom posle kornera, šutirao je sa 14 metara, lopta je nekog zakačila i završila tik pored stative. Fortuna je bila uz Partizan.

90+2. minut: Kontra tri na jedan Partizana, opet očajno završena.

90. minut: Sudija pokazuje pet minuta nadoknade.

89. minut: Dvostruka izmena, ušli su Živković i Miletić.

88. minut: Šut Lutovca sa linije kaznenog, lopta ide daleko od gola.

78. minut: Antoniades je posle nekoliko minuta opet pao na teren, osećaju se posledice sudara glavama. Nije mogao da nastavi, zamenio ga je Korea.

74. minut: Sudar glavama Antoniadesa i Milovanovića, morali su da napuste teren nakon ukazane pomoći.

71. minut: Sve karte gosti daju na napad, zamenjena su dva napadača, kreatori jedinog gola za Anortozis. Ušli su Kačarava i Hristofi.

66. minut: Navijači oba tima u glas pevaju "Kosovo - Srbija".

65. minut: Šćekić zbog nesmotrenog faula dobija žuti karton.

62. minut: Dvostruka izmena kod crno-belih, ušli su Holender i Lutovac, a izašli Jović i Menig.

60. minut: Kontra tri na dva, pas Jovića za Jojića na ivici kaznenog, spora reakcija asistenta kod prvog gola i "ode mast u propast".

51. minut: Gent je poveo protiv Flore golom Bruna - 1:0.

48. minut: Novajlija u timu gostiju Popović probao je sa 12 metara, lopta je fijuknula metar iznad prečke golmana Popovića.

46. minut: Po jedna izmena na obe strane na poluvremenu.

2. POLUVREME:

45+1. minut: Urošević je ostao u napadu, dobio je loptu u for, sam je bio na šest metara od gola pred golmanom, probao je udarcem po zemlji, bacio mu se u noge Cur i odbranio, a bek crno-belih se uhvatio za glavu. U nastavku akcije nije se snašao ni Milovanović.

45. minut: Posle kornera nova panika. Izboksovao je loptu samo do tri metra Popović, tamo je zahvatio igrač gostiju, ali nije bio precizan.

44. minut: Posle rikošeta u kaznenom Partizana činilo se da je mat neizbežan, ali je na tri metra loptu s noge rivalu skinuo štoper Saničanin.

34. minut: Novi pokušaj gostiju, lopta je nezgodno odskočila ispred Popovića, nekako je zaustavio.

33. minut: Lazaros Hristolodopulos neumoljiv sa kreča, po sredini gola, Partizan - Anortozis 1:1.

32. minut: Dalekometna lopta upućena ka kaznenom Partizana, izleteo je na ivicu golman Popović, umesto rukama probao je da je udari glavom, promašio je, ali je u nastavku kretanja zakačio napadača gostiju Deletića na ivici kaznenog. Sudija je pokazao na penal.

20. minut: Sa tridesetak metara Jojić ubacuje u kazneni utrčava Milovanović i glavom sa pet metara po sredini matira golmana, Partizan - Anortozis 1:0.

 

 

19. minut: Novi ubačaj sa desne strane, pokušava Milovanović glavom u bliži ugao, malo se lopta izmigoljila golmanu i završila u korneru.

15. minut: Sjajna prilika za goste, loptu je propustio napadač gostiju, sapleo se Urošević, lopta je došla do usamljenog Deretića na desnoj strani, šut u suprotan ugao sa 13 metara, bacio se Popović i paradom odbranio.

12. minut: Pas je ponovo utrčao na teren, pokisli navijači bar nečemu imaju da se raduju. Aplaudiraju mu, dok se sudija osmeškuje.

9. minut: Akcija u režiji najmlađih. Po levoj strani probio je Jović, usledio je centaršut unazad na šest metara, Milovanović je trznuo glavom, lopta je prošla dva metra pored dalje stative.

1. minut: Kiša pad u Beogradu, teren je natopljen vodom.

 

 

Gostujući navijači su na startu meča napravili bakljadu na severnoj tribini stadiona gde su smešteni.

1. POLUVREME:

Crno-beli nisu kompletni. Trener Aleksandar Stanojević je bez najiskusnijih i najbolji, nema Bibarsa Natha, Lazara Markovića, Rikarda Gomeša, Ivana Obradovića, Danila Pantića...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Za razliku od trenera Beograđana Aleksandra Stanojevića i njegove 4-2-1-3 taktike, strateg gostiju Temur Kecbaja se odlučio za taktiku 4-3-3 sa Vardom, Deletićem i Hristolodopulosom u napadu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading