ISPLIVALA TAJNA STARA 40 GODINA Koliko je Moca voleo Partizan, svedoči ovaj potez koji je napravio pred sam kraj karijere
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Danas je poslednju utakmicu izgubio legendarni Momčilo Moca Vukotić. Verovatno najbolji igrač Partizana svih vremena je u Partizanu ostavio izuzetno dubok trag, i kao igrač i kao trener.  Sve te brojke, koliko god bile kolosalne, ne otkrivaju istinsku veličinu ove legende. Priča iz 1979. godine to ilustruje najbolje.

Partizanu je te sezone išlo jako loše i u prvenstvu Jugoslavije su bili u donjem delu tabele, praktično klizeći ka drugoj ligi. Ipak, Moca je tada prekinuo angažman u Bordou i prvim letom došao u Humsku.

"Posle osvojene titule Partizan je došao u poziciju da se do poslednjeg kola bori za opstanak, što je u tim vremenima bilo nepojmljivo. Sve to mi je teško padalo. Kad je stigao poziv od Zorana Miladinovića, bez razmišljanja sam ga prihvatio, tako da sam Bordo napustio već posle prve sezone, mada sam imao ugovor na još godinu dana", objasnio je Vukotić odluku mnogo godina kasnije u jednom intervjuu.

Odrekao se slave i novca ne bi li pomogao Partizanu, a kad je trebalo da završi karijeru, crno-beli su ga "prislili" da ostane na jugoslovenskim terenima još godinu dana.

- Kod Miloša Milutinovića isto smo pružali jako sugestivne partije. Miloš je dozvoljavao slobodu u igri. Bio sam pri kraju karijere, planirao sam da na kraju te sezone, 1982/83, sa osvojenom titulom stavim tačku na "i". Posle te poslednje utakmice čak sam bacio kopačke navijačima, ali su me kasnije ubedili da odigram još jednu sezonu - otkrio je pre desetak godina Vukotić šta je sve činio zbog ljubavi prema Partizanu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading